Η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 6% κατά την προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση την Πέμπτη, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο μειωμένες πωλήσεις αυτοκινήτων.

Η Tesla «πιθανώς θα μπορούσε να έχει μερικά δύσκολα τρίμηνα» μπροστά της ως αποτέλεσμα της λήξης των ομοσπονδιακών φορολογικών πιστώσεων για τα ηλεκτρικά οχήματα. Δεν λέω ότι θα το κάνουμε, αλλά θα μπορούσαμε», δήλωσε ο Ελον Μασκ.

Η Tesla αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό σε βασικές αγορές όπως η Κίνα και η Ευρώπη, ιδίως από τους κινέζους παίκτες ηλεκτρικών οχημάτων με χαμηλότερο κόστος.

Τα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη δείχνουν ότι οι νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων της Tesla, μειώθηκαν τον Ιούνιο στην Ευρώπη.

Η μετοχή της Tesla έχει υποστεί σφυροκόπημα φέτος, καθώς έχει υποχωρήσει σχεδόν 18% μέχρι σήμερα, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η κίνηση της Πέμπτης πριν από την αγορά.

Παράλληλα, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων έχασε μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων ή ACEA, εν μέσω μιας ευρύτερης περιφερειακής πτώσης στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε η ACEA, μια ομάδα πίεσης της βιομηχανίας, διαπίστωσαν ότι το μερίδιο αγοράς της Tesla στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών μειώθηκε στο 2,8% τον Ιούνιο, από 3,4% πέρυσι.

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων της Tesla, εν τω μεταξύ, μειώθηκαν σε 34.781 μονάδες τον Ιούνιο, μειωμένες κατά 22,9% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2024.

Διαβάστε ακόμη

Σούπερ τζίροι, ισχυρά κέρδη και ταμείο για τη Euronet των 2.300 ATMs

Έρευνα ΟΠΑ: Μόλις στο 0,4% η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα

Green Tank: 6η η Ελλάδα στη μείωση εκπομπών αερίων την περίοδο 2005–2024 – Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι ρυπαντές (διαγράμματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα