Οι μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης (large cap) παραμένουν κοντά στα υψηλά τους για το 2023, αλλά το momentum της αγοράς φαίνεται πως πρόκειται σύντομα να επιβραδυνθεί, δεδομένων των αναμενόμενων απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων, αναφέρει ο Chief Investment Officer της Blanke Schein Wealth Management, Ρόμπερτ Σάιν. 

«Οι επενδυτές θα πρέπει να επιστρέψουν σε μία στρατηγική buy-the-dip όπου θα αγοράζουν σε χαμηλές τιμές, αφού υπάρχει ακόμα σημαντική αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed και τα εταιρικά αποτελέσματα», τόνισε το στέλεχος της γνωστής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων.

Αν και ο S&P 500 έχει καταγράψει άνοδο της τάξης του 8% φέτος και βρίσκεται 19% υψηλότερα από τα χαμηλά του περασμένου Οκτωβρίου, ο Σάιν υπογράμμισε πως η Blanke Schein αποφεύγει τις επενδύσεις σε μετοχές: «Δεδομένου του μειωμένου αριθμού των μετοχών οι οποίες καταγράφουν άνοδο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, πιστεύω πως το ράλι πρόκειται σύντομα να φτάσει στο τέλος του. Το κύριο αποκύημα της τρέχουσας περιόδου των εταιρικών αποτελεσμάτων είναι η μείωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος».

Σύμφωνα με το Business Insider, o Σάιν μίλησε τόσο για τις νέες μειώσεις στις τιμές ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla όσο και για τα προσφάτως ανακοινωθέντα αποτελέσματα τριμήνου του Netflix που προσέλκυσε περιορισμένο αριθμό συνδρομητών σε σχέση με το αναμενόμενο.

«Τα εταιρικά αποτελέσματα των Tesla και Netflix αποτελούν προάγγελους της όλης κατάστασης η οποία σηματοδοτεί μία κυκλική μείωση των καταναλωτικών εξόδων λόγω του αυξημένου κόστους διαβίωσης», επεσήμανε ο Σάιν.

Σημειωτέον πως η μετοχή της Tesla κατέγραψε πτώση της τάξης του 9% την περασμένη Τρίτη, λόγω των απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου. Οι μετοχές του Netflix κατέγραψαν μείωση πριν ανακάμψουν λόγω της ανακοίνωσης της εταιρείας για προώθηση νέων κανονισμών βάσει των οποίων οι συνδρομητές δε θα μπορούν να μοιράζονται κωδικούς.

Το πρόσφατο ράλι των αγορών οφείλεται στα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία τα οποία υποδεικνύουν χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων αλλά και των κινήσεων προστασίας της οικονομίας από τη Fed κατά τη διάρκεια της τραπεζικής κρίσης η οποία προκλήθηκε από την κατάρρευση των Silicon Valley Bank και Signature Bank τον προηγούμενο μήνα, ανέφερε ο Σάιν.

«Η σύστασή μας προς τους επενδυτές, αυτή τη στιγμή, είναι να παραμείνουν επιφυλακτικοί, αφού ο περασμένος μήνας αποτέλεσε ένδειξη για το πόσο εύθραυστες είναι οι αγορές», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «η Blanke Schein παραμένει bullish στις εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, των βασικών καταναλωτικών αγαθών, της υγείας και των πρώτων υλών, αφού αυτές συνήθως προστατεύονται από τη μεταβλητότητα της οικονομίας. Παράλληλα, βλέπουμε ευκαιρίες και στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων η οποία θα μπορέσει να διαφοροποιήσει το ρίσκο του επενδυτικού μας χαρτοφυλακίου».

Διαβάστε ακόμη

Ελλάδα: Ένας στους τρεις επιλέγει την πρόωρη έξοδο από την εργασία με μειωμένη σύνταξη

Αναζητούν λύση κυβέρνηση και funds για τα ακίνητα των ευάλωτων – Οι ενστάσεις των επενδυτών για τον Φορέα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ