search icon

Αγορές

«Τσιμπάνε» οι τιμές του πετρελαίου… αλλά στο βάθος μεγαλύτερη μεταβλητότητα (γράφημα)

Η JPMorgan Chase & Co προβλέπει ότι το μπρεντ θα μπορούσε να υποχωρήσει και κάτω από τα $60 το βαρέλι στο εγγύς μέλλον - Στα $70 κινείται το αμερικανικό WTI

Το πετρέλαιο διεύρυνε τα εβδομαδιαία κέρδη του, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για περαιτέρω μεταβλητότητα εν μέσω των συνεπειών της τραπεζικής κρίσης που πλήττει τις αγορές.

Τα futures του West Texas Intermediate προχώρησαν προς τα 70 δολάρια το βαρέλι, αφού έκλεισαν σχεδόν 4% υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα. Την ώρα που η τραπεζική αναταραχή πυροδοτεί φόβους για ύφεση, οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο επέκτασης ενός μηχανισμού δανεισμού έκτακτης ανάγκης, μία από τις επιλογές που εξετάζονται αυτή τη στιγμή.

Το πετρέλαιο παραμένει σε τροχιά για τις μεγαλύτερες από το 2020 απώλειες α’ τριμήνου, καθώς μια πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ, οι γαλλικές απεργίες και η ανθεκτική ρωσική παραγωγή επιβαρύνουν τις προοπτικές. Η πτώση μπορεί να μην έχει τελειώσει ακόμη, με την JPMorgan Chase & Co. να προβλέπει ότι το μπρεντ θα μπορούσε να υποχωρήσει κάτω από τη γραμμή των 60 δολαρίων το βαρέλι στο εγγύς μέλλον.

«Οι αγορές συνεχίζουν να επηρεάζονται από αντίξοες μακροοικονομικές συνθήκες», αναφέρει η Πριγιάνκα Σάτσντεβα, αναλύτρια της χρηματιστηριακής Phillip Nova Pte Ltd. στη Σιγκαπούρη. «Εδώ ισχύει το “no news, good news” για τις αγορές πετρελαίου, καθώς το Σαββατοκύριακο δεν είδαμε να δημιουργούνται νέες ρωγμές στα θεμέλια των τραπεζών».

Οι επενδυτές έχουν την προσοχή τους στραμμένη στους αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς και στα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό που θα γνωστοποιηθούν αυτή την εβδομάδα, ώστε να λάβουν ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής εν μέσω του πιο απότομου κύκλου σύσφιξης εδώ και μια γενιά.

Διαβάστε ακόμη:

Άκτωρ: Πώς χτίζεται ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος κατασκευών στην Ελλάδα

ΗΠΑ: H First Citizens εξαγοράζει τη χρεοκοπημένη Silicon Valley Bank

Την Παρασκευή το επίδομα προσωπικής διαφοράς 200-300 ευρώ σε 1,1 εκατ. συνταξιούχους

Exit mobile version