search icon

Αγορές

UBS: Επιθετικές πολιτικές και αποδείξεις θα σταματήσουν τον κορωνοϊό

Αναποτελεσματικά τα μέτρα της FED για αποζημίωση της ζημιάς – δίχως δαπάνες και μόχλευση δεν θα έχουν επίδραση - Στην Ευρώπη η Γερμανία συμφωνεί με τις δυο επιλογές, πιστωτικές γραμμές και ενίσχυση δαπανών της υγείας

The UBS Group AG logo sits illuminated on the bank's skyscraper offices at dusk in Frankfurt, Germany, on Tuesday, July 17, 2018. Frankfurt's efforts to attract bankers escaping Brexit are in danger of losing momentum. Photographer: Alex Kraus/Bloomberg

Οι αγορές για την UBS θα ξεκινήσουν να σταθεροποιούνται όταν, δούμε, πρώτον, απόδειξη ότι τα περιοριστικά μέτρα είναι αποτελεσματικά στον περιορισμό εξάπλωσης του ιου και, δεύτερον, όταν οι ηγέτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη δώσουν σήμα πως είναι προετοιμασμένοι να χρησιμοποιήσουν πιο επιθετικά, ένα μεγάλο εύρος πολιτικών.

Η UBS στην σημερινή της έκθεση, σημειώνει ότι, οι ασιατικές αγορές – όπως και οι υπόλοιπες – κατέγραψαν δυνατό rebound, μετά την απόφαση της FED. Ωστόσο, ενώ το ποσοστό εξάπλωσης στις ΗΠΑ συνέχισε να αυξάνεται, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ξεπερνούν τους 46.000 ανθρώπους, τα περιοριστικά μέτρα στην Ιταλία, παρουσίασαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Η UBS, αν και είναι πολύ νωρίς, βλέπει φως στο τούνελ καθώς στην Ιταλία τα νέα κρούσματα μειώθηκαν για δεύτερη ημέρα, ενώ οι περιπτώσεις στο Μιλάνο μειώθηκαν κατά το ήμισυ.

Κατά την κρίση της επενδυτικής τράπεζας, ενώ οι ενέργειες της FED είναι σημαντικά κρίσιμα βήματα, τα οποία θα βοηθήσουν στην σταθεροποίηση της λειτουργίας της αγοράς, είναι ανεπαρκή για να καλύψουν την μαζική οικονομική ζημιά που προκάλεσαν τα μέτρα που επιβλήθηκαν για να περιορίσουν τον ιο.

Στην Ευρώπη, οι ηγέτες συνεχίζουν να εργάζονται στην προσπάθεια να χρησιμοποιήσουν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Οι τρεις επιλογές που έχουν εξεταστεί είναι: προληπτικές πιστωτικές γραμμές σε ένα αριθμό χωρών, ευκολίες ρευστότητας ειδικά επικεντρωμένες στις δαπάνες υγείας και κοινή έκδοση ευρωομολόγων. Αν και η Γερμανία δεν συμφωνεί με την τρίτη επιλογή, φαίνεται πως είναι πρόθυμη να υποστηρίξει άλλα κράτη – μέλη.

Exit mobile version