Στο «κόκκινο» διαπραγματεύτηκαν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, με τη μετοχή της Target να αποτελεί το μεγαλύτερο πλήγμα, μετά τις προειδοποιήσεις της μεγάλης αμερικανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα επηρεάσουν αρνητικά τις πωλήσεις της εορταστικής περιόδου.

Μάλιστα, η μετοχή της εταιρείας, στον απόηχο των δυσοίωνων εκτιμήσεων, τέθηκε στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, υποχωρώντας κατά τουλάχιστον 13,39%, συμπαρασύροντας μαζί της και άλλες μεγάλες μετοχές του κλάδου.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, υποχώρησε 36 μονάδες ή 0,11% στις 33.556 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,82% στις 3.959 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 1,54% και περιορίστηκε στις 11.183 μονάδες.

Η μετοχή της Macy’s έκανε βουτιά 7,78%. Στο 8,26% οι απώλειες της Nordstrom. Πτώση 7,26% σημείωσε η μετοχή της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Kohl’s. Η Gap είδε τη μετοχή της να υποχωρεί 6,34%.

Σε γενικές γραμμές, η εικόνα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης παραμένει θετική, ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης του ετήσιου πληθωρισμού (7,7% τον Οκτώβριο από 8,2% τον Σεπτέμβριο), η οποία «γέννησε» προσδοκίες για μείωση του ρυθμού σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

H ομοσπονδιακή τράπεζα, σύμφωνα με τους traders, αναμένεται «ρίξει» στις 50 μονάδες βάσης την παρέμβαση στα επιτόκια, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς τη σταδιακή ολοκλήρωση του τρέχοντος κύκλου αύξησης των επιτοκίων.

Ας σημειωθεί ότι τα υψηλά επιτόκια ναι μεν συνδράμουν στην αντιμετώπιση του ιστορικού πληθωρισμού, αλλά ταυτόχρονα «πνίγουν» την ανάπτυξη και αυξάνουν το κόστος δανεισμού.

Επομένως, κάθε μήνυμα προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης των επιτοκιακών παρεμβάσεων συνιστά μια θετική εξέλιξη για τους αμερικανικούς δείκτες, οι οποίοι συνεχίζουν την πορεία ανάκαμψης των τελευταίων εβδομάδων.

Διαβάστε ακόμη:

Σκληρή γλώσσα από τον Ρουμπινί – «Η αγορά των crypto είναι εντελώς διεφθαρμένη»

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Κατατέθηκε στη Βουλή – Οι ρυθμίσεις για αυξήσεις στις συντάξεις, επιταγή ακρίβειας, εισφορές

Η Estée Lauder εξαγόρασε την Τom Ford – Τι περιλαμβάνει η συμφωνία