search icon

Αγορές

Wall Street: Ακόμη πιο ψηλά, στον απόηχο της ιστορικής «στροφής» της Fed

O δείκτης S&P θα έχει εκτός απροόπτου τον καλύτερο Αύγουστο των τελευταίων 34 ετών!

Με κέρδη άνοιξαν και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street – στον απόηχο της αλλαγής πορείας της Fed, όπου πλέον στόχος της αποτελεί η στόχευση του πληθωρισμού άνω του 2%, ενώ η νομισματική της πολιτική θα αποφασίζεται σε συνάρτηση με την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

O δείκτης Dow jones καταγράφει κέρδη +0,23% στις 28.555 μονάδες, ανάλογα τα κέρδη του δείκτη S&P (+0,28% στις 3.494), πιο ισχυρή η ανοδική κίνηση του τεχνολογικού NASDAQ με κέρδη 0,51% στις 11.683 μονάδες.

Οι 3 βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου στέκονται στη αφετηρία της συνεδρίασης έχοντας στο πλευρό τους την υποστήριξη από τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο.

Ειδικότερα οι καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 1,9% σε μηνιαία βάση, απόρροια της αύξησης του προσωπικού εισοδήματος κατά 0,4% για τον ίδιο μήνα.

Το μεγάλο στοίχημα πλέον στους επενδυτικούς κύκλους της Wall Street είναι να ακολουθήσει ο Dow Jones τους S&P 500 και Nasdaq και να καταρρίψει το δικό του ιστορικό υψηλό ρεκόρ.

Χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στιγμιαία πέρασε σε θετικό έδαφος για το 2020 και μετά το κλείσιμο της Πέμπτης υπολείπεται μόλις 0,1%, για να αφήσει πίσω του τις απώλειες που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Εξάλλου στη χθεσινή συνεδρίαση ανακόπηκε η φόρα του Nasdaq κλείνοντας με απώλειες 0,34%, με τα διαδοχικά ιστορικά υψηλά ρεκόρ να σταματούν στον αριθμό 4.

Το ίδιο όμως δεν ίσχυσε για τον S&P 500 ο οποίος σημείωσε για 5η συνεχόμενη συνεδρίαση ιστορικό υψηλό ρεκόρ, ξεπερνώντας ενδοσυνεδριακά και το φράγμα των 3.500 μονάδων, για να περιορίσει στη συνέχεια τα κέρδη του στο 0,17% στις 3.484,55 μονάδες.

Έως το κλείσιμο της Πέμπτης ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη περί του 2,5% έχοντας χαράξει πορεία για την καλύτερη εβδομάδα του μετά από εκείνη που ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουλίου και παράλληλα για την 5η συνεχόμενη εβδομάδα την οποία κλείνει κερδισμένος. Ο Αύγουστος -εκτός απροόπτου θα είναι ο καλύτερος μήνας για το δείκτη εδώ και 34 χρόνια.

Dow Jones και Nasdaq ακολουθούν ελαφρώς πιο πίσω με εβδομαδιαία κέρδη μέχρι το χθεσινό κλείσιμο σχεδόν 2%.

Exit mobile version