Αγορές

Wall Street: H Caterpillar «σάρωσε» στον Dow Jones – Ξεπέρασε τις 500 μονάδες η άνοδος του βιομηχανικού δείκτη

  • newsroom


Η μετοχή της Caterpillar είχε τις καλύτερες επιδόσεις στον βιομηχανικό δείκτης αφού έκλεισε ενισχυμένη κατά 4%

Με άνοδο έκλεισαν την Τρίτη οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να κλείνει κατά 557 μονάδες υψηλότερα ή 2,1%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,3%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο σχεδόν 1%.

Η μετοχή της Caterpillar είχε τις καλύτερες επιδόσεις στον βιομηχανικό δείκτης αφού έκλεισε ενισχυμένη κατά 4%. Exxon Mobil και Chevron παρουσίασαν άνοδο περισσότερο από 2%. Η Boeing διαπραγματεύθηκε 2,3% υψηλότερα. Σε επίπεδο S&P 500, η ​​ενέργεια σημείωσε άνοδο 2,5%, ενώ τα υλικά και οι βιομηχανικές κέρδισαν περίπου 1%.

Η Amazon και το Netflix έχασαν 0,6% και 0,1%, αντίστοιχα. Η Alphabet αυξήθηκε 0,6% μετά την πτώση που σημείωνε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Η JPMorgan Chase ανακοίνωσε καλύτερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα για το δεύτερο τρίμηνο λόγω της τεράστιας αύξησης των εσόδων από τις συναλλαγές. Τα κέρδη της Citigroup κατά το δεύτερο τρίμηνο είναι επίσης αποτέλεσμα της απότομης αύξησης των εσόδων από τις συναλλαγές. Οι μετοχές της JPMorgan έκλεισαν 0,6% υψηλότερα ενώ η Citigroup έχασε 3,9%.

Η μετοχή της Wells Fargo έχασε 4,6% καθώς ανακοίνωσε ζημιές 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και μείωσε τη διανομή μερίσματος σε 10 σεντς από 51 σεντς ανά μετοχή.

Το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε 0,5% στα 40,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινήθηκε 0,1%  χαμηλότερα, στα 1.813 δολάρια ανά ουγγιά.

Το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,137 δολ./ευρώ.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχώρησε δύο μονάδες βάσης, στο 0,61%.

Απόρρητο Απόρρητο