search icon

Αγορές

Wall Street: Οι μετοχές τεχνολογίας οδήγησαν τα κέρδη

Με άνοδο 369 μονάδων έκλεισε ο Dow Jones - Οι επενδυτές ποντάρουν στην οικονομική ανάκαμψη

Με άνοδο έκλεισαν τη συνεδρίασή τους οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να ποντάρουν στην οικονομική ανάκαμψη και τις μετοχές τεχνολογίας να οδηγούν τα τα κέρδη.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε κατά 369 μονάδες υψηλότερα, ή 1,5%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,7% στο υψηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τις αρχές Μαρτίου. Ο Nasdaq σημείωσε ράλι 2,1%.

Οι μετοχές της Facebook ενισχύθηκαν κατά 6% για να φτάσουν σε ρεκόρ. Το Amazon έφτασε επίσης στο υψηλό όλων των εποχών, κλείνοντας υψηλότερα κατά 2%.

Οι μετοχές των MGM Resorts, United Airlines και Live Nation Entertainment αυξήθηκαν περισσότερο από 5%. Όλες αυτές οι εταιρείες έχουν κερδίσει φέτος εν μέσω παγκόσμιου lockdown.

Sτον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Intel (+4,6%) και Walt Disney (+4,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Johnson & Johnson (-1%) και Merck & Co (-0,9%)

H τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 4,8% στα 33,49 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,4% στα 1.752 δολ./oz.

H απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,68%.

Tο δολάριο σημείωσε πτώση 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,0982 δολ. από 1,0924 την προηγούμενη μέρα.

 

Exit mobile version