Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η εξάμηνη αναβολή στην επιβολή δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα που αναμένεται να ακοινώσει ο Τραμπ σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων είχε καταλυρικό ρόλο στους δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση καθώς τους οδήγησε από τις απώλειες στα κέρδη

Συγκεκριμένα ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύθηκε κατά 120 μονάδες μονάδες και κατά 0,47% στις 25.652 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 0,59% κλείνωντας στις 2.851 μονάδες και ο Nasdaq Composite κατέγραψε κέρδη κατά 1,13% στις 7.822 μονάδες.

Νωρίτερα οι δείκτες υποχωρούσαν αφενός υπό το βάρος των ανησυχιών για τις συνέπειες του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας και αφετέρου από τις ανακοινώσεις των στοίχειων για την αμερικανική οικονομία. Συγκεκριμένα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,2% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να εμφανίσουν άνοδο 0,2%.

Παράλληλα, ο μεταποιητικός δείκτης Empire State ενισχύθηκε το Μάιο σε υψηλό έξι μηνών στις 17,8 μονάδες από 10,1 μονάδες τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε η New York Fed. Μετρήσεις πάνω από το μηδέν δείχνουν βελτίωση των συνθηκών στον κλάδο της μεταποίησης.

Επίσης η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,5% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να παραμείνει αμετάβλητη.