search icon

Αγορές

Wall Street: Με ερώτημα την επίτευξη νέου ιστορικού ρεκόρ για τον S&P500

Σε απόσταση βολής ο δείκτης από την κατάρριψη του ιστορικού του υψηλού - Αρνητικό πρόσημο για τον Nasdaq

Με το «δάχτυλο στη σκανδάλη» ανέμενε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, καθώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο S&P 500 προβλέπεται να ακολουθήσει τον Nasdaq και να καταρρίψει το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ.

Το έδαφος έχουν φροντίσει να προλειάνουν ήδη από νωρίς τα futures του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης του αμερικανικού χρηματιστηρίου, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ αγγίζοντας τις 3.373 μονάδες και προσπερνώντας τις 3.372,25 μονάδες της 20ης Φεβρουαρίου.

Ο S&P 500 βρίσκεται σε απόσταση βολής από το δικό του ρεκόρ στις 19 Φεβρουαρίου και στις 3.393,52 μονάδες, καθώς χθες κλείνοντας με άνοδο 0,27% στις 3,360,47 μονάδες απέχει μόλις 0,9%.

Τα μηνύματα είναι διφορούμενα αναφορικά με το πως θα αντιδράσουν οι επενδυτές.

Από τη μία διαρκώς αναπτερώνονται οι ελπίδες ότι θα υπάρξει συμφωνία για το νέο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης από την κυβέρνηση Τραμπ, μετά το αδιέξοδο της Παρασκευής. Από την άλλη οι εντάσεις στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας κλιμακώνονται.

Τη Δευτέρα η Κίνα επέβαλε κυρώσεις σε 11 Αμερικανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων Ρεπουμπλικανών μελών του αμερικανικού Κογκρέσου, ως αντίποινα για τις κυρώσεις που εφάρμοσε η Ουάσιγκτον σε αξιωματούχους από το Χονγκ Κονγκ την Κίνα. Περισσότερο λάδι στη φωτιά έριξε με τις δηλώσεις του ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, λέγοντας ότι οι κινεζικές εταιρείες και από άλλες χώρες που δεν θα συμμορφώνονται με τα λογιστικά πρότυπα θα αποβάλλονται από τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές αρχής γενομένης από τα τέλη του 2021.

Αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά 363 μονάδες ή σε ποσοστό 1.31%, ο S&P500 ενισχύεται κατά 0,42%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,38%.

Exit mobile version