Αγορές

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq

  • newsroom


Οι βασικοί δείκτες μπήκαν σε θετική τροχιά με ώθηση από τα επίπεδα ανεργίας στις ΗΠΑ, τα οποία παρουσίασαν μη αναμενόμενη πτώση

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, με τον Dow Jones, ωστόσο, να χάνει τα κέρδη που είχε κερδίσει νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας φτάνοντας ακόμα και 400 μονάδες ψηλότερα.

Οι βασικοί δείκτες μπήκαν σε θετική τροχιά με ώθηση από τα επίπεδα ανεργίας στις ΗΠΑ, τα οποία παρουσίασαν μη αναμενόμενη πτώση.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε 93 μονάδες υψηλότερα ή 0,4%. Ο Nasdaq χτύπησε νέο ρεκόρ κερδίζοντας 0,5%. Ο S&P 500 κέρδισε επίσης 0,5%. Η μετοχή της Boeing συνέβαλε στα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 0,6% μετά την ολοκλήρωση των πτήσεων ελέγχου του 737 Max.

Οι μετοχές οι οποίες επωφελούνται από το άνοιγμα της οικονομίας σημείωσαν άνοδο. Η United Airlines και η American έκλεισαν ελαφρώς χαμηλότερα μετά το άλμα νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στον τομέα της κρουαζιέρας η Carnival, η Norwegian Cruise Line και η Royal Caribbean σημείωσαν πτώση τουλάχιστον 2,6% η καθεμία.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walgreens Boots (+2,6%) και Pfizer (+2,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walt Disney (-0,7%) και McDonalds (-0,6%).

Η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2,1% στα 40,65 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,6% στα 1.790 δολ./oz.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,67%.

Το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1237 δολ. από 1,1252 την προηγούμενη μέρα.

Σημειώνεται ότι αύριο η Wall Street θα παραμείνει κλειστή λόγω του εορτασμού της 4ης Ιουλίου.

Απόρρητο Απόρρητο