Η έντονη μεταβλητότητα κυριάρχησε στη συνεδρίαση της Τετάρτης στη Wall Street, καθώς τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία σε συνδυασμών με την ανακοίνωση των πρακτικών της FED, συντηρούν τα σενάρια για διατήρηση της σφιχτής νομισματικής πολιτικής, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις σε οικονομία, εταιρικά αποτελέσματα, κρατικά ομόλογα και μετοχές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 28 μονάδες ή 0,1% και διαμορφώθηκε στις 29.210 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε 0,33% στις 3.576 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,09% στις 10.417 μονάδες, παραμένοντας στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 2ετίας.

Καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές σημείωσε πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης στο 3,90% και το 2ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,28%.

Οι σημερινές διακυμάνσεις επέρχονται ως απόρροια των νέων στοιχείων για τις τιμές χονδρικής, οι οποίες κινήθηκαν σε επίπεδα υψηλότερα του αναμενόμενου, σε ακόμη μία αρνητική ένδειξη για την εξέλιξη του πληθωριστικού προβλήματος.

Συγκεκριμένα, ο μηνιαίος δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,4% τον Σεπτέμβριο έναντι των εκτιμήσεων περί ανόδου 0,2%. Σε 12μήνη βάση, δε, ο ετήσιος δείκτης διευρύνθηκε κατά 8,5% από 8,7% τον Αύγουστο.

Την Πέμπτη, θα δημοσιευθούν και τα στοιχεία για τον ετήσιο δείκτη τιμών καταναλωτή, με τους αναλυτές να προσδοκούν μια οριακή επιβράδυνση στο 8,1% από 8,3% τον Αύγουστο.

Ο πληθωρισμός, σε κάθε περίπτωση, εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας τον τελευταίο τουλάχιστον έναν χρόνο, καθώς το κόστος διαβίωσης έχει αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών.

Διαβάστε περισσότερα

Κομισιόν: Συμφωνία επί της αρχής για κοινές αγορές στο φυσικό αέριο – Το 2023 οι προτάσεις για μεταρρύθμιση στην αγορά ρεύματος

Αλεξέι Μίλερ (Gazprom): Η Ευρώπη θα μπορούσε να παγώσει ακόμη και με γεμάτες τις αποθήκες φυσικού αερίου

Ποια κρίση, ποια ύφεση; Ουρές έξω από τα Dior, δημοπρασίες σε τιμές ρεκόρ, άλμα στις πωλήσεις Mercedes