search icon

Αγορές

Wall Street: Σε αναζήτηση προσήμου οι δείκτες – Πιέσεις δέχονται οι τεχνολογικές μετοχές

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου έφτασε κάποια στιγμή στο υψηλότερο σημείο από το 2018, στο 2,88%, με τις ανοδικές πιέσεις να οφείλονται κατά κύριο λόγο στις πληθωριστικές πιέσεις

Σε αναζήτηση προσήμου βρίσκονται οι δείκτες της Wall Street, οι οποίοι την τελευταία ώρα αμφιταλαντεύονται, με τους traders να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα επιτόκια.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου έφτασε κάποια στιγμή στο υψηλότερο σημείο από το 2018, στο 2,88%, με τις ανοδικές πιέσεις να οφείλονται κατά κύριο λόγο στις πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες έχουν οδηγήσει τον ετήσιο δείκτη τιμών στο εκρηκτικό 8,5%, το υψηλότερο επίπεδο από το μακρινό 1981.

Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,30%, ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,29% και ο Nasdaq καταγράφει οριακή άνοδο.

Οι αποδόσεις των ομολόγων προκαλούν πιέσεις στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, οι οποίες σημειώνουν πτώση, μεταξύ των οποίοι και οι Amazon, Meta Platforms, Apple και Microsoft. Απώλειες 2,7 για τη μετοχή της Netflix.

Οι εταιρείες λογισμικού δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις στον τεχνολογικό τομέα. Η μετοχή της Datadog υποχωρεί περισσότερο από 6%. Η Zoom και η DocuSign χάνουν περίπου 5%. Η Okta και η Workday καταγράφουν 4%. Κατά 5% υποχωρούν οι μετοχές των Lordstown Motors, Lucid και Fisker.

Η μετοχή της Didi υποχωρεί 14%. Σημαντικές απώλειες καταγράφουν και άλλες κινεζικές εταιρείες η οποίες διαπραγματεύονται στην αμερικανική αγορά.

H Bank of America ανέφερε τριμηνιαία αποτελέσματα τη Δευτέρα που δείχνουν πτώση 13% σε ετήσια βάση, αν και τα αποτελέσματα ήταν ελαφρώς υψηλότερα από τα αναμενόμενα. Η μετοχή της ενισχύεται κατά 4,23%. Οι μετοχές των άλλων μεγάλων τραπεζών JPMorgan Chase και Wells Fargo καταγράφουν άνοδο άνω του 1%. Η Citi κερδίζει 3,6%.

Διαβάστε περισσότερα

«Γιατί Ελλάδα;»: Έξι επενδυτές εξηγούν για ποιους λόγους θα συνεχίσουν να «κοιτούν» τη χώρα μας

Τραπεζικές μετοχές: Ποιες ξεχωρίζουν, ποιες μένουν πίσω

Goldman Sachs: Τι θα κάνει η Fed με τα επιτόκια – Τι προβλέπει για την οικονομία των ΗΠΑ

Exit mobile version