Σε κλοιό έντονων πιέσεων για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση βρίσκονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, οι οποίοι ωστόσο κινούνται σε τροχιά διόρθωσης, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να είναι προβληματισμένοι με την εξέλιξη του κορωνοϊού. Μάλιστα, οι αρμόδιες αμερικανικές Αρχές εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν περισσότερα κρούσματα, γεγονός το οποίο κάνει σκεπτικούς τους αναλυτές, οι οποίοι μάλιστα προειδοποιούν για υποβαθμίσεις μετοχών.

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά κινήθηκαν 0,2% χαμηλότερα τον περασμένο μήνα, μετά το άλμα 2,9% του Δεκεμβρίου. Παράλληλα το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,1% το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Για το σύνολο του 2019, η ανάπτυξη στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 2,3%, κάτω από τον στόχο του 3% της κυβέρνησης Τραμπ.

Στον τομέα της εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 8.000, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 219.000 την εβδομάδα που έληξε στις 22 Φεβρουαρίου.

O Dow Jones υποχωρεί 3,04% κατά 820 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 3,35% χαμηλότερα στις 8.767 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 2,99%.

Ο βιομηχανικός δείκτης και ο S&P 500 έχουν υποχωρήσει πάνω από 10% από τα πιο πρόσφατα υψηλά, το οποίο σημαίνει ότι βρίσκονται σε περιοχή διόρθωσης.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 4,8% στα 46,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,67% υψηλότερα στα 1.654 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει ισχυρές απώλειες έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του δολαρίου με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,097 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κατρακυλάει επτά μονάδες βάσης στο 1,262%, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό.