Αγορές

Wall Street: Ξεκίνημα εβδομάδας με μικτά πρόσημα και τον Nasdaq σε θετικό έδαφος

  • newsroom


H Chevron επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της συμφωνίας να εξαγοράσει τη Noble Energy, αντί του ποσού των 5 δισ. δολαρίων- ΧA: Κέρδη 1,82% στις Δημοπρασίες

Μικτές τάσεις επικρατούν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης για τη Wall Street, μετά από μία εβδομάδα κατά την οποία δεν επικράτησε μία ξεκάθαρη τάση κι ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, συνεχίζουν να αυξάνονται.

Οι Dow Jones και S&P 500 ολοκλήρωσαν την προηγούμενη εβδομάδα με κέρδη 2,3% και 1,3% αντίστοιχα, επεκτείνοντας το ανοδικό τους σερί στις 3 εβδομάδες, σε αντίθεση με τον τεχνολογικό Nasdaq ο οποίος έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες βάζοντας τέλος στο δικό του κερδοφόρο σερί των 3 εβδομάδων.

Οι μετοχές της «συμμορίας των 5» (Alphabet, Amazon, Apple, Facebook, Microsoft,) βρέθηκαν εν μέσω πιέσεων την προηγούμενη εβδομάδα ωθώντας τον τεχνολογικό κλάδο του S&P 500 σε απώλειες 1,2%.

Στο αρχικό στάδιο της συνεδρίασης έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι, με τους Dow Jones και S&P 500 να κινούνται με απώλειες περί του 0,25% και τον τεχνολογικό Nasdaq να κινείται ανοδικά σχεδόν με το ίδιο ποσοστό.

Στα εταιρικά νέα η Chevron επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της συμφωνίας να εξαγοράσει τη Noble Energy, αντί του ποσού των 5 δισ. δολαρίων για το 100% των μετοχών της, ήτοι 10,38 δολάρια ανά μετοχή.

Η μετοχή της Chevron στην αρχή της συνεδρίασης κινείται περί του 0,8% χαμηλότερα, σε αντίθεση με αυτή της Noble Energy που επιδίδεται σε υψηλές πτήσεις σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 9%.