Αγορές

XA: Πτώση 0,42%, με λίγες συναλλαγές και χαμηλό τζίρο

  • Δημήτρης Παφίλας


Κουράστηκαν οι ξένοι με το underperformance της Αθήνας, την ώρα που οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωνουν άνοδο  αισιοδοξώντας για ανάκαμψη μετά το άνοιγμα των οικονομιών.

Απομονωμένη από τις διεθνείς εξελίξεις παραμένει η ελληνική αγορά καθώς, για μια ακόμα φορά, δεν ακολούθησε τα κέρδη των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 655,79 μονάδες χάνοντας 0,42%, ενώ οι συναλλαγές μετά βίας ανήλθαν σε 37,9 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωναν άνοδο πάνω από 1,5%, καθώς υπάρχει αισιοδοξία για την ανάκαμψη μετά το άνοιγμα των οικονομιών.

Ενώ λοιπόν όλες οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές προεξοφλούν θετικές εξελίξεις εν όψει και της συζήτησης για τα κεφάλαια από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης, η ελληνική αγορά δεν αντέχει να κρατήσει τα κέρδη ούτε μισή ώρα.

Οι ξένοι επενδυτές έχουν κουραστεί πλέον με την Αθήνα – η οποία ως αγορά υποαποδίδει σε σχέση με τις ανεπτυγμένες αγορές.

Με χαμηλές συναλλαγές που παραπέμπουν σε απαξίωση η οδός Αθηνών προσπάθησε σήμερα να ακολουθήσει τις ευρωπαϊκές αγορές στα κέρδη, ωστόσο η άνοδος διατηρήθηκε για πολύ λίγη ώρα εξαιτίας του χαμηλού τζίρου.

Η αδυναμία αντίδρασης, μάλιστα, έρχεται ύστερα από μια σημαντική υπερκάλυψη δύο ομολογιακών εκδόσεων (Γεκ- Τέρνα, Τιτάν) και την αναμονή μιας έκδοσης ακόμη (Lamda ).

Με κέρδη 0,45% η Eurobank στα 0,424 ευρώ. Με οριακή άνοδο η Alpha bank στα 0,687 ευρω. Πτώση 0,68% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,5345 ευρώ. Άνοδος 0,71% για την Εθνική στα 1,34 ευρώ. Κέρδη 1,81% για τον Σαράντη στα 8,45 ευρώ. Με άνοδο 1,73% η AEGEAN στα 4,145 ευρώ. Πτώση 2,47% για τον ΟΠΑΠ στα 8,68 ευρώ. Βουτιά 4,3% για τον Φουρλή στα 3,965 ευρώ.

Απόρρητο Απόρρητο