Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

του Δημήτρη Παφίλα

Mόλις μισή ώρα κράτησε η ανοδική αντίδραση στην Αθήνα καθώς τα κέρδη της αγοράς περιορίστηκαν στο μισό, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 595, 47 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0, 47%.

H αδυναμία είναι εμφανής καθώς οι ξένοι επενδυτές για πειστούν σ’ ότι αφορά την δυνατότητα των τραπεζών, χρειάζονται επαρκείς αποδείξεις.

Η αξιοπιστία της ελληνικής αγοράς απέναντι στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων χρειάζεται συνεχή προσπάθεια και επιβεβαίωση.

Ύστερα από την διάλυση της αγοράς επί πενθήμερο, το χρηματιστήριο χρειάζεται ένα ξέσπασμα και εν όψει της αυριανής παρουσίασης από την Τράπεζα της Ελλάδος για το σχέδιο μείωσης των τραπεζικών ανοιγμάτων υπάρχει μια καλή αφορμή.

Εξάλλου, από αύριο οι επενδυτές θα πάρουν ένα δείγμα για τους στόχους που έχουν συμφωνήσει με τον επόπτη οι τράπεζες, καθώς δημοσιεύει αποτελέσματα η Eurobank.

Η άνοδος στις τράπεζες έχει επίσης περιοριστεί στα 2,33% (Eurobank ) καθώς οι πωλητές επανήλθαν. Με άνοδο 1,5% η Alpha bank στα 1,086 ευρώ. Με κέρδη 0,90% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,011 ευρώ.

Κέρδη 2,33% για την Eurobank στα 0,4574 ευρώ. Αμετάβλητη η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,94 ευρώ. Στην πτώση επέστρεψε ο Μυτιληναίος στα 7 ευρώ με απώλειες 0,28%. Κέρδη 0,60% για την Motor Oil στα 19,96 ευρώ. Κέρδη 1,83% ο ΟΠΑΠ στα 7,78 ευρώ. Με οριακή άνοδο 0,36% ο ΟΤΕ στα 9,845 ευρώ.

Κέρδη 1% για Βιοχάλκο, Grivalia, ΔΕΗ και 1,25% για τον Φουρλή.

Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 3,2 εκατ. ευρώ.