Κάπου στην ιστορία του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ο. Τσώρτσιλ αναφέρει ότι, οι Έλληνες και οι Εβραίοι ανταγωνίζονται για το ποια φυλή από τις δυο είναι πιο πολιτικοποιημένη. Όπως προσθέτει όταν βρεθούν κάπου  3 Εβραίοι οι 2 είναι πρωθυπουργοί και ο τρίτος αρχηγός αξιωματικής  αντιπολίτευσης. Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο, αφού ορισμένες φορές  φθάνουμε στα όρια της γελοιότητας, αλλά και της ιλαροτραγωδίας.
Και εξηγούμαστε. Αφορμή για το σημερινό άρθρο αποτέλεσε μια σκηνή που είδαμε απ έξω απο το οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Οδό Αριστείδου. Μια ομάδα φοιτητών απο την ΠΑΣΠ συνεπλάκησαν με μια ομάδα φοιτητών της ΔΑΠ. Μιλάμε, όμως,  για άγριο ξύλο, με μπουνιές, κλωτσιές κλπ.

Ο ένας φοιτητής με  σπασμένα δόντια απο το ξύλο μονολογούσε “ Μου έσπασες τα δόντια. Πως θα φάωq”. Ο υπαίτιος του σπασίματος είχε στριμωχτεί απο 5-6 άτομα της “αντίπαλης” παράταξης. Δίπλα στον δρόμο, όλοι παρακολουθούσαν, δίχως να επεμβαίνει κανείς. Κάποιος κύριος προσπάθησε να πάρει το 100 και τότε οι συμπλεκόμενοι εξαφανίστηκαν μέσα σε 1-2 λεπτά.

Ένας καθηγητής έμεινε αποσβολωμένος με την σκηνή. Κανείς δεν μπορεί να τα καταλάβει άλλωστε γιατί οι φοιτητές πρέπει να επιστρέψουν σε αλήστου μνήμης εποχές, όπως τα μέσα της δεκαετίας του 1980.
Το ξύλο στα Πανεπιστήμια δεν είναι το μοναδικό. Μόλις προχθές ένας 46 χρόνος μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σ ένα παιχνίδι Γ΄Εθνικής. Ακόμα και στο στοίχημα να βρισκόταν το παιχνίδι τέτοιο μίσος δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί.

Η οργή της κοινωνίας είναι διάχυτη και ξεσπά ακριβώς εκεί όπου θα έπρεπε να εξομαλύνεται.   Μέσα σ’ αυτό το νοσηρό κλίμα η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται δίχως κανένα όριο, νεκρώνοντας, κυρίως, την  οικονομία.
Άλλωστε όταν μιλάς πολύ δεν πράττεις.  

Στην πλευρά της κυβέρνησης έχουμε κινδυνολογίες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό  (για τις τράπεζες), εφόσον εκλεγεί ο ΣYΡΙΖΑ. Όσο για τον τελευταίο, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται τέτοια εμπεριστατωμένη κριτική εξ αριστερών ( κ. Κ. Λαπαβίτσας ) για το πρόγραμμα,  του Σύριζα τότε σε τι να επιχειρηματολογήσουν οι αντίπαλοι; Μέσα σε μια πρόταση, ούτε καν σε παράγραφο, ο οικονομολόγος του Σύριζα διαλύει την σεισάχθεια για τα κόκκινα δάνεια. Μια και μιλάμε για “κόκκινα” δάνεια, όσο δεν ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο ο καιρός περνά και οι ζημίες αυξάνονται με τις τράπεζες να ζητούν νέα κεφάλαια. Η συνέπεια : Οι τράπεζες κοκκινίζουν, οι επιχειρήσεις δεν πληρώνουν τους προμηθευτές ( όπως  συμβαίνει ήδη σε μεγάλες ) και τότε  οι ιδιοκτήτες αρχίζουν να σκέπτονται ξανά τις απολύσεις.               

            
Με λίγα λόγια, όμως:  Δεν μπορούμε να δώσουμε ραντεβού στην κα Μέρκελ κάτω απο το πεύκο όπως έκανε ο παλιός έμπορος Γεραμάνης στους πιστωτές του. Ο έμπορος είχε πει σ όλους τους πιστωτές πως θα βρίσκεται κάτω απο το πεύκο την ίδια ώρα.  Ραντεβού στις τρεις. Φυσικά δεν πήγε ποτέ. Απο τότε βγήκε η φράση : “Που θα πάρεις τα χρήματα. Απο του Γεραμάνη το πεύκο ; “  Συνεπώς, όποιος πιστεύει ότι, δεν θα αλλάξει απόψεις κατά 360 μοίρες ο κ. Τσίπρας είναι μακριά νυκτωμένος. Άλλωστε το ίδιο έκανε και ο κ. Σαμαράς. Οι κωλοτούμπες της αντιπολίτευσης  θα είναι μέσα στην νύκτα ( overnight ). Γιατί τέτοια φασαρία λοιπόν ; Επειδή όλοι γνωρίζουν ότι η καγκελάριος μπορεί να ζητήσει και υπογραφή της αντιπολίτευσης για το χρέος, ας μην λένε μεγάλα λόγια. Ένα είναι βέβαιο. Οι δικοί μας θα πάνε στου Γεραμάνη το πεύκο, όχι στις τρεις, αλλά απο τις 10 το πρωϊ.     

*** Υ. Γ Αν δεν ανοίξει την συζήτηση για το χρέος την ερχόμενη Τρίτη η Μέρκελ, τότε τα πράγματα  είναι άσχημα αφού τα ομόλογα των 300 δισ. ευρώ είναι διεθνούς δικαίου.