Η σύρραξη Ουκρανίας- Ρωσίας έχει τουλάχιστον μισό χρόνο διαδρομή. Επίσης, μόνο μερικοί μήνες έχουν περάσει από την επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία. Στο χρονικό αυτό διάστημα η τιμή του πετρελαίου κατέρρευσε απο τα 114 δολάρια στα 80 δολάρια. Οι ανεξέλεγκτων ποσότητες πετρελαίου απο Λιβυή – Ιραν και γενικότερα η υπερβάλλουσα προσφορά   πιέζει τις τιμές. Αποτέλεσμα : Η Ρωσία οδεύει προς ύφεση τουλάχιστον 2% εξαιτίας της πτώσης των τιμών του μαύρου χρυσού.

Εν μέσω αυτού του γεωπολιτικού σκηνικού που συμπληρώνεται απο το ΙSIS στην Συρία, στην Ελλάδα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει επειγόντως εκλογές διότι πιστεύει ότι, διαθέτει καλύτερη διαπραγματευτική ικονότητα και πως θα βρει συμμάχους στις ευρωπαϊκές χώρες  που θα ψηφίσουν διαγραφή του χρέους κλπ   

Στη δε συγκυβέρνηση επι μήνες επιχειρείται η ρύθμιση για τις δόσεις, αλλά το αποτέλεσμα είναι αλαλούμ- αποκλείοντας όσους δεν πληρώνουν-    τις δόσεις – με συνέπεια να αυξάνονται τα ποσοστά της αντιπολίτευσης στις διαπραγματεύσεις. Με λίγα λόγια,  η αντιπολίτευση  υπερκτιμά τις δυνατότητες της ενω η συγκυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις- που ευαγγελίζεται. (Η εικόνα συμπληρώνεται στο εσωτερικό απο φοιτητές -φοιτήτριες οι οποίοι σε κατάσταση υστερίας εισβάλλουν στο γραφείο του πρύτανη στο Πανεπιστήμιο, ενω μερικοί Δήμαρχοι βγαίνουν με ύφος Τσε Γκε Βάρα  διότι δεν έστειλαν τις καταστάσεις με τα πλαστά πτυχία.)         

Όποιος λοιπόν νομίζει ότι, σε αυτό το διεθνές σκηνικό η λύση για την Ελλάδα θα προέλθει απο πρόωρες εκλογές όταν δεν θα εκλεγεί πρόεδρος, τότε είναι μακράν νυχτωμένος. Ποιοί θα δώσουν σημασία στην Ελλάδα, όταν ολόκληρη Ρωσία σε λίγο δεν θα ξέρει πως θα αντιδράσει;  Μικροί, μεγάλοι στα καφενεία Αλέξη; Και εν πάσει περιπτώσει αφού έχεις “φιλήσει” χέρι στις εξουσίες γιατί δεν περιμένεις ένα χρόνο; Όποιος πάει πάσο πότε δεν έχασε.