Στο προηγούμενο σημείωμα μας διατυπώσαμε μια εντελώς ρητορική ερώτηση “Να φέρουμε ρουμάνους δικαστές όπως καλέσαμε Σκωτζέζο αρχιδιαιτητή;” και λάβαμε μια σειρά μηνυμάτων που δικαιολογούσαν τους δικαστές για τις απαιτήσεις που έχουν για τους μισθούς. Ένας ΆΛΛΟς ένστολος τα έμπλεξε και πρότεινε πικρά να φέρουμε ξένους και στον στρατό, ενω ένας τρίτος μας εγκάλεσε διότι η δικαιοσύνη στην Ρουμανία είναι αποτέλεσμα της κατασκοπίας του καθεστώτος Μπασέσκου.      

Προφανώς και κανένας Έλληνας δεν θα ήθελε να δικάζεται από ξένους δικαστές. Αλλά υπάρχουν πολλοί Έλληνες που θεωρούν ότι η δικαιοσύνη κάνει στο ακέραιο την δουλειά της ; Προσοχή, δεν μιλάμε για το σύνολο των δικαστικών. Να πάρουμε ένα παράδειγμα από την τρέχουσα επικαιρότητα. Το ποδόσφαιρο το οποίο είναι και αποτελεί ένα από τα κορυφαία κοινωνικά γεγονότα.

Γνωρίζετε ποιά ήταν η πρόταση της εισαγγελέως στην προηγούμενη για τα  στημένα παιχνίδια ;  Σύμφωνα με τα όσα λέει ο … (ποδοσφαιρικός παράγοντας), ο (κατηγορούμενος  ποδοσφαιρικός παράγοντας) είναι το πιο σκοτεινό πρόσωπο  του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ναι, καλά διαβάσετε. Η γνώμη ενός ποδοσφαιρικού παράγοντα ήταν αρκετή για να  καταδικάσει τον άλλο.

Ούτε αποδείξεις, ούτε γεγονότα, ούτε χρήματα για τα στημένα, ούτε καν αποχρώσες ενδείξεις.

Γιατί, λοιπόν, η δικαιοσύνη δεν έφερε μια δεμένη υπόθεση στο ακροατήριο; Δεν θέλουμε να προκαταβάλουμε κανέναν διότι τώρα υπάρχει μια  υπόθεση σε εξέλιξη.    

Υ.Γ.  Την ίδια ώρα η πιο αστεία διοίκηση της ΕΠΟ ανακοινώνει την διακοπή των πρωταθλημάτων (Άραγε η Super league τι λόγο ύπαρξης έχει;)  ενω επί δυο εβδομάδες δυο ποδοσφαιρικοί παράγοντες αλληλοκατηγορούνται χειρότερα και από θαμώνες καφενείου.

Όχι, δεν έχουμε καμία πιθανότητα οι δυο πρόεδροι να βρεθούν μαζί με τους υπόλοιπους σε ένα ξενοδοχείο όπως συνέβη στην Αγγλία πριν την δημιουργία της Premier League.Όπου κάθησαν σ ένα τράπεζι αποφάσισαν  πως πρέπει να είναι το προϊόν που σήμερα βλέπουν δισεκατομμύρια.Και εκεί υπάρχουν σφαλτσοσφυρίγματα υπέρ του πρώτου, αλλά τέτοια θέματα δεν διογκώνονται.

Τρίτη Kυριακή δίχως ποδόσφαιρο δεν γίνεται. Δεν είναι απλώς λάθος, ούτε λαθάρα. Είναι ο ΕΝΦΙΑ του ποδοσφαίρου. Από κάτι τέτοια γεγονότα πέφτουν ακόμη και κυβερνήσεις.