Κυριολεκτικά νιώθεις θλίψη για το επίπεδο των Ελλήνων πολιτικών,  αν και το επίπεδο και σε μεγάλες χώρες δεν είναι καλύτερο.  Ο ένας διετέλεσε πρώην πρωθυπουργός, αλλά επιμένει να χρησιμοποιεί τους “Γκόρτσους” με τις μαγκούρες για να επανέλθει (sic).  

Μιλάμε για τον κ. Γ. Παπανδρέου που συνεχίζει να έχει τη συμπεριφορά των προβάτων (βουρλά τα λένε στα χωριά), τα οποία αλλού θέλουν να πάνε κι αλλού πηγαίνουν τελικά. Την ίδια συμπεριφορά είχε και το 2009-2010. Έτρεχε το spread  και πήγαινε σε συνεντεύξεις  στην Κωνσταντινούπολη ή στον Άγιο Δομίνικο. Μέτα του έφταιγαν οι αγορές.

Αργότερα στις συνόδους έτρεχε πίσω  από την Μέρκελ. Αλλού είπε ότι θα πάει ένα βράδυ και το επόμενο  μεσημέρι πήγε Καστελόριζο. Τελικά, εκείνο το μοιραίο βράδυ στις Κάννες, ο  Σαρκοζί πήδηξε πάνω στο τραπέζι αποκαλώντας τον παρανοϊκό.

Tην ίδια στιγμή,  ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς ανέχεται την σωρεία προσλήψεων (Βλ.Τράπεζα Ελλάδος) κάποιων παρατρεχάμενων της εξουσίας που όλες τις περιόδους θέλουν να εισπράττουν εις βάρος του συνόλου.
Και δεν γίνεται να απαιτείς θυσίες όταν δεν θυσιάζεις τους υπέρογκους μισθούς των “δικών” σου παιδιών.

Στην περίπτωση της κυβέρνησης υπάρχει επίσης απώλεια προσανατολισμού, την οποία πληρώνει ακριβά η χώρα. Διότι ο Νοέμβριος είναι κοντά. Για το θέμα της ανεργίας δεν γίνεται τίποτα και η χώρα μένει έρμαιο της πολιτικής απόφασης των Γερμανών.

Την ίδια στιγμή, όπως λένε πηγές από το Λονδίνο, είναι όλα έτοιμα για το χρέος (ποσά, διάρκεια επιμήκυνσης, επιτόκιο), αλλά δεν λαμβάνεται η απόφαση, διότι οι Γερμανοί δεν δίνουν κάτι αν δεν είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα. (Μάλλον ο κ. Σταθάκης γνωρίζει κάτι  παραπάνω όταν μιλά γαι επιμήκυνση 100 χρόνων ή κούρεμα 50%).
 
Mέσα σε αυτό το κλίμα, ο έτερος της παρέας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας έχει επίσης απώλεια προσανατολισμού.
Φαντασιώνεται ότι, είναι ο νέος αριστερός στον οποίο θα υποκλιθούν  ποιοι άραγε;  Οι Γερμανοί που βγάζουν δισεκατομμύρια από τα ομόλογα τους με κόστος μηδενικό; Οι λόγοι ατελείωτοι, ότι θα διαγράψει το χρέος, ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Στην πραγματικότητα, όταν και εφόσον θα έλθει στην εξουσία  θα φορολογήσει στα σίγουρα όλους τους Έλληνες πολίτες.           

Όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα  που ο πρόεδρος της ΕΚΤ, M. Draghi, έδωσε ένα σαφές μήνυμα προς τους πολιτικούς  ότι μέχρι εδώ ήταν  θα αρχίσω να τυπώνω χρήμα,  είπε, διότι με τα επιτόκια δεν πηγαίνει άλλο. Έφθασε στο μηδέν.

Όσο για εμάς αν δεν αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι πού θέλουμε να πάμε δίχως Τρόικες, μην περιμένουμε σωτηρία από  κανένα. Αυτήν την ανακοίνωση της κατάργησης της Τρόικας,  θα έπρεπε να κάνει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.