Το αδύναμο πολιτικό προσωπικό, η ελίτ που είναι με το ένα πόδι έξω, και οι Έλληνες που ακουμπάνε σε “αριστερούς” και “δεξιούς”  λαϊκιστές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά τα τελευταία χρόνια. Μαζί στους προαναφερόμενους συνωστίζονται ακόμη και  Έλληνες με ανώτερη εκπαίδευση που αδυνατούν να συνθέσουν τη νέα εικόνα. Μαζί και οι νεότεροι που κλείνουν τα Πανεπιστήμια και ο κόσμος τους επιβραβεύει, λες και έκαναν εφευρέσεις.           
 
Αδύναμοι πολιτικοί διότι ακόμα και τώρα την ύστατη ώρα δεν καταλαβαίνουν και ρίχνουν νερό στο μύλο όλων όσοι θέλουν να μας εκδιώξουν από την Ευρώπη (Βλέπε δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για τα πολιτικά κόμματα και την Τρόικα  –  Σ. Θεοδωράκη για Ιφιγένεια).
Όλοι αυτοί κάνουν τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να μοιάζει πρόσκοπος που φτιάχνει κόμπους.

Επι 4 χρόνια οι πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει πως άλλη είναι η δουλειά τους. Οι δηλώσεις τους για Ιφιγένειες κάνουν ζημιά.

Οι Ιρλανδοί πολιτικοί δεν μιλούσαν, Οι Πορτογάλοι δεν μιλούσαν,  οι Γάλλοι, επίσης, κάνουν την πάπια. Την ίδια ζημιά κάνει η ελίτ που βγάζει τα λεφτά της έξω κλείνοντας ραντεβού στα ξενοδοχεία του Συντάγματος.
 Πλάι στους παραπάνω πολιτικούς ανήμποροι Έλληνες δέχονται με ευκολία τα όσα αραδιάζουν αριστεροί και δεξιοί
λαϊκιστές. Οι πρώτοι με υποσχέσεις οι δεύτεροι με καταγγελίες- σκάνδαλα  που ούτε ο Τσιφόρος δεν θα φανταζόταν.

Προ ημερών, όμως, οι Γερμανοί ( Fraport-  Δ. Κοπελούζος) κατέθεσαν μισό δισ. ευρώ παραπάνω για να  αποκτήσουν 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Γιατί άραγε τέτοια αγκούσα ; Διότι ο Γερμανικός τουριστικός όμιλος Τui ( που κατέχει και αγγλική θυγατρική ), o επίσης Γερμανικός Neckermann κλπ  θα κατευθύνουν προς την Ελλάδα 50 εκατ. τουρίστες, έναντι 22 εκατ. εκατ. φέτος.

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί ασχολήθηκαν σοβαρά με τέτοιες πολιτικές ;
Αφού οι Γερμανοί κάνουν σοβαρή πολιτική γιατί να μην σου πάρουν τα αεροδρόμια; Eιδικά όταν είναι δανειστές.