Η ανοησία και η μισαλλοδοξία τις τελευταίες ημέρες έχει κτυπήσει κόκκινο

Αναφερόμαστε στον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Τσιρώνη, αλλά και σε κάθε άλλο στέλεχος του Σύριζα ( Λαπαβίτσας, Αριστερή Πλατφόρμα κα ) που μιλά για δραχμή, διπλό νόμισμα ΙΟU και τέτοιες ανοησίες.

Τι μας είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος ; ( Aλήθεια πως έγινε υπουργός ; )

“ Ότι στην δεκαετία του 1950 είχαμε διπλό νόμισμα, αλλά είχαμε ραγδαία ανάπτυξη”. Κατ΄ αρχήν δεν χρειάζεται να μπει στον κόπο να του απαντήσει κανείς για το τι συνέβη τότε. Αντί να ανεβαίνει τα βουνά, ας ανοίξει κανένα βιβλίο. Όταν, όμως, ο καθείς ανοίγει το στόμα του και μιλά για το νόμισμα χρειάζεται να γνωρίζει τα βασικά. Όλοι όσοι ανόητοι μιλούν για ΙΟU ( Μεταξύ αυτών και ξένοι οίκοι ή ινστιτούτα όπως το Levy ) το κάνουν τζάμπα.

Πρώτον, δεν υπάρχει χαρτί. Δεύτερον, δεν υπάρχει χαρτί ασφαλείας ώστε να μην γίνει παραχάραξη. Και τρίτον, αυτά τα χαρτιά IOU πρέπει κάπως να τα διαχωρίσει σε μονάδες. Τα ίδια πάνω – κάτω ισχύουν και για την δραχμή. . Για να τυπώσει χρειάζεται ασφάλεια και μάλλον πρέπει να κάνει παραγγελίες στον Καναδά, διότι ο Χολαργός θα αργήσει να τυπώσει.

Οι ανοησίες, όμως, που λένε τα στελέχη του Σύριζα σε λίγες ημέρες θα τους έλθουν μπούμεραγκ.

Πριν τις εκλογές όλοι καλούσαν τους πολίτες να μην πληρώσουν τους φόρους, τα διόδια, τα κόκκινα δάνεια κλπ. Αν δεν υπάρχει, όμως, συμφωνία στις 30 Ιουνίου, ποιοί θα πληρώσουν εφορία, ΦΠΑ, δάνεια ;

Κανείς δεν θα πληρώσει σε πτωχευμένο κράτος. Όλοι θα προτιμήσουν να πάνε διακοπές.
Συνεπώς, ας αφήσουν τις ανοησίες στον Σύριζα και στην αριστερή πλατφόρμα – η οποία διακινεί δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες 2-3 Έλληνες δεν φοβούνται το Grexit.

Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσες κινήσεις για να προσελκυθούν λεφτά και όχι για να ψάχνουμε βελανίδια πάνω στην βελανιδιά. ( σ.σ Άλλο νόμισμα δεν πρόκειται να βρει ο κ. Τσιρώνης ).
Οι τράπεζες λ.χ χρειάζονται τουλάχιστον 3-4 τρίμηνα για να επιστρέψουν τα χρήματα- τα οποία θα είναι και μισά διότι παρακολουθώντας τις ανοησίες καταναλώνεις.

Που αλλού μπορούν να βρεθούν χρήματα ; Μόνο όταν επανέλθει η ομαλότητα κι αφού αρθεί η έκτακτη εισφορά κατά των επιχειρήσεων και οι εργοδοτικές εισφορές. Όταν ανέβει το κόστος οι πάντες – ακόμη και χρηματοοικονομικές εταιρείες σκέπτονται τις απολύσεις. Συνεπώς, η εκλογίκευση των μέτρων χρειάζεται για να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Για παράδειγμα, οι ελληνικές τράπεζες με 90 δισ. Ela έχουν κόστος 1,55% ήτοι 1,4 δισ ετησίως. Αν επανέλθουμε το κόστος χρήματος πέφτει το 0,05%.

Υ.Γ Η μισαλλοδοξία που παρατηρήθηκε στην τελευταία συγκέντρωση του “Μένουμε Ευρώπη” έγινε από τους γνωστούς – άγνωστους. Οι θρασύδειλοι κινήθηκαν εναντίον των πατεράδων τους. Τι να πει κανείς με τους λακαμάδες … Χιο Χιο