Δημήτρης Παφίλας

Ψεύτικα νέα;

  • Δημήτρης Παφίλας


Γράφει ο Δημήτρης Παφίλας

Κάθε φορά που η κυβέρνηση/ συνονθύλευμα είναι στριμωγμένη ο εκπρόσωπος ή οι υπουργοί έχουν μόνο μια αγγλική φράση: Fake news. Πρόκειται ίσως για την μοναδική κυβέρνηση η οποία αντιμετωπίζει ως εχθρούς όλη την υπόλοιπη κοινωνία. Όλοι λένε ψέματα εκτός από τον λαοπρόβλητο ηγέτη και τους πεφωτισμένους υπουργούς.

Τελευταία, όμως, τα “ψεύτικα” νέα, πολλαπλασιάστηκαν και φαίνεται πως είναι πέρα για πέρα αληθινά νέα. Ο Μανώλης Πετσίτης ο οποίος είχε συλληφθεί στην παραλιακή μεταφέροντας χρήματα τώρα ζει κι αυτός τον ελληνικό μύθο του. Όλοι κάνουν πως δεν τον γνωρίζουν τον Μανώλη, που έκανε το delivery boy είτε σε εξωχώριες χώρες, είτε ως μεσάζοντας μεταξύ επιχειρηματιών και κυβέρνησης.

Το πρόβλημα ήταν εκεί, αλλά στην κυβέρνηση παριστάνουν τους ανήξερους. Ένα άλλο πρόβλημα, ήταν οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες ύστερα από μια συμφωνία που σύναψε ο εμπνευσμένος ηγέτης με την Γερμανίδα καγκελάριο. Η Ελλάδα δέχθηκε περισσότερους ανθρώπους από όσους μπορεί να περιθάλψει και το πρόβλημα έμεινε εκεί στα στρατόπεδα όπου εκτυλίσσονται καθημερινά τραγωδίες. Σήμερα με κάποια ψεύτικα μηνύματα οι πρόσφυγες κινήθηκαν προς τα ελληνικά σύνορα, και αποκαλύφθηκε πάλι το καλυμμένο πρόβλημα. Στη γειτονιά των Εξαρχείων, επί χρόνια το έγκλημα συγχρωτίστηκε με αναρχικούς ακροαριστερούς, εμπόρους ναρκωτικών. Σ αυτές τις ομάδες προσέτρεξαν και ξένοι για τους οποίους κανείς δεν ξέρει ποια είναι ακριβώς η δουλειά τους, εντός των ελληνικών συνόρων.

Κανείς από τις αρχές δεν έχει διαπιστώσει αν έχουν αρμοδιότητες για επεισόδια, φωτιές, ληστείες κλπ Τώρα με το επεισόδιο του Λιμενικού, όλοι διαπιστώνουν πως τα μορφώματα αυτά γιγαντώθηκαν διότι ένας “Δημοκράτης” υπουργός, όπως ο Τόσκας, φώναζε στους αξιωματικούς της αστυνομίας, αλλά δεν πείραζε ούτε ένα νύχι από αυτές τις συμμορίες.

Τα “ψεύτικα” νέα, όμως, είχαν κορυφωθεί όταν ο έγκλειστος πρωθυπουργός περιδιάβαινε στα Σκόπια μαζί με μια δράκα Ελλήνων επιχειρηματιών. Επί της ηγεσίας του, οι ελληνικές τράπεζες εξαναγκάστηκαν από τους δανειστές στις πωλήσεις των θυγατρικών τραπεζών στα Βαλκάνια, αφού προηγήθηκε βεβαίως το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών. Η Ελλάδα, λοιπόν, έκανε ότι ήθελαν οι Γερμανοί και τώρα θα κάνει “επενδύσεις” στα Σκόπια. Από χώρα ηγέτης, χώρα υποχείριο. Είναι άραγε κι αυτά ψεύτικα νέα;

Απόρρητο Απόρρητο