Το βράδυ της Πέμπτης 24/5/2023 γινόταν γνωστό ότι πέθανε η Tina Turner, η επονομαζόμενη και ως «γιαγιά της ροκ».

Την Tina δεν την είδα ποτέ από κοντά, δεν τη γνώριζα, αλλά ένιωσα όπως αισθανόμαστε αντίστοιχα κάθε φορά που φεύγει από τη ζωή κάποια γνωστή προσωπικότητα: ένα κομμάτι της εφηβείας σου ξεριζώνεται από μέσα σου, σαν να αποδημεί και ένα κομμάτι της ζωής που έζησες.

Από καθαρά δημοσιογραφική διαστροφή -ok, αμαρτία εξομολογουμένη κ.λπ.- δεν μπήκα να δω απλώς τι έγραφαν στο twitter για τη μεγάλη απώλεια, αλλά το πήγα πιο μακριά. Έψαξα να δω τι έγραφαν οι χρήστες πριν από τα «rip, Tina», «θα μας λείψεις» και όλα τα συμπαρομαρτούντα, πριν από την κατάθεση ψυχής και τις ιστορίες με συναίσθημα που συνόδευαν κάποιες ιστορίες τους.

Συναίσθημα; Ναι, αλλά μόνο σε ό,τι αφορά την Turner, αφού τα προηγούμενα ποσταρίσματά τους ήταν γεμάτα από χολή για τους πολιτικούς αντιπάλους, έμπλεα μίσους και διχόνοιας, απολύτως διχαστικά, με ολόκληρα κομμάτια επίγευσης εμφυλίου πολέμου. Ναι, προφανώς και είναι «χοντρό» αυτό που έγραψα, αλλά δεν αποδόθηκε στην υπερβολή του. Κάποιοι, από τη στιγμή που το κόμμα τους δεν τα πήγε καλά -ας το θέσω κομψά- στις τελευταίες εκλογές, άρχισαν να κατηγορούν τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, τη μαύρη τους τη μοίρα, άφησαν αισχρά υπονοούμενα για νοθεία, σε ένα γαϊτανάκι απόδοσης ευθυνών όπου όλοι φταίνε πλην των ιδίων, αποφεύγοντας την εξαιρετικά πολύτιμη αυτοκριτική.

Όλα αυτά με άπειρες δόσεις τοξικότητας, μια ειδική κατάσταση σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη, όπου τα τρολάκια από τους εκάστοτε κομματικούς στρατούς κάνουν πάρτι στα social media, υπό τον φερετζέ της ανωνυμίας, όπου ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα, υπηρετώντας τυφλά την όποια προπαγάνδα.

Όλοι αυτοί είναι γύρω μας, φυσικά και ψηφίζουν, και -εν δυνάμει- μπορούν να επηρεάσουν τις ζωές μας, όπως έχουν κάνει ήδη κάποιες φορές στην πρόσφατη ιστορία αυτού του τόπου. Τρολάκια που νομίζουν πως έχουν την απόλυτα σωστή άποψη, που θεωρούν πως γνωρίζουν τα πάντα, που έχουν κλάψει με την Tina Turner και τα τραγούδια της, αλλά, διάολε, δυο ποσταρίσματα πιο πριν εύχονταν να πεθάνουν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι, με αργό και βασανιστικό θάνατο!

Και κάπως έτσι, στις εκλογές 2023, ο Β’ γύρος μπερδεύεται με τα ”Simply the best” που έχουν αναρτήσει στα προφίλ τους, λες και η θεά Τίνα δεν είχε άλλα τραγούδια στην καριέρα της, αλλά τα εν λόγω τρολάκια τόσα ξέρουν, τόσα γράφουν. Από δήθεν συγκίνηση για κάποιον θάνατο, μέχρι κάλπες…