Δεν ξέρω αν είναι “βαλτός αυτός ο Paulson καθώς και οι άλλοι διαχειριστές των funds που διαχειρίζονται κάποια τρισεκατομμύρια δολάρια και βάλθηκαν  να  εκβιάζουν το πολιτικό μας σύστημα (βασικά την αντιπολίτευση) με την πολιτική σταθερότητα!

Ακούς εκεί να μας απειλούν ότι σταματάνε τις τοποθετήσεις τους στην Ελλάδα, μέχρι να αποφασίσουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να  επιθυμούν να γίνουν οι εθνικές εκλογές σύμφωνα με το Σύνταγμα!
Κι όμως, η πικρή αλήθεια είναι ότι τα λεφτά είναι δικά τους και τα τοποθετούν εκεί όπου αισθάνονται μεγαλύτερη σιγουριά πως θα τους αποδώσουν και δεν εξαρτούν τις επενδύσεις τους από το αν οι Έλληνες Βουλευτές θα εκλέξουν  Πρόεδρο ή αν  τους έπιασε το γινάτι και θέλουν σώνει και καλά να ρίξουν την κυβέρνηση.

Βλέπετε, αυτοί προέρχονται από χώρες όπου η έννοια πρόωρες εκλογές στην ουσία δεν υφίσταται και αδυνατούν να καταλάβουν το Μεσογειακό μας  ταμπεραμέντο. Τυχαίο είναι ότι  στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία κλπ  το φαινόμενο πανηγύρι είναι άγνωστο; Ενώ εμείς από πανηγύρια τίποτα άλλο! Ακόμα και τις εκλογές που θεωρητικά  είναι η γιορτή της Δημοκρατίας,  για τα πανηγύρια τις κάναμε.

Έτσι, μη συναισθανόμενοι τόσο το πολιτικό προσωπικό όσο και μεγάλη μερίδα του κόσμου πλέον, σε πόσο δεινή κατάσταση βρίσκεται η χώρα και πόσο εύκολο είναι να χυθεί η καρδάρα με το γάλα που με τόσο πόνο και αίμα από όλους μαζεύτηκε, θεωρούμε ότι οι εκλογές σ’ αυτή τη φάση είναι η…ενδεδειγμένη λύση στα  αδιέξοδα μας!

Λες κι αν συναινέσουν τώρα σ’ ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για ένα θεσμό  που  στο κάτω-κάτω απλά είναι συμβολικός και πάμε συμφωνημένα σε εκλογές το ερχόμενο Φθινόπωρο θα τους κατηγορήσει κανείς ως ριψάσπιδες.
Ειλικρινά δεν κατανοώ όσο κι αν προσπαθώ και με κάθε καλή διάθεση, αυτή την εμμονική στάση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές εδώ και τώρα. Δεν βλέπουν τι τους περιμένει αν ο λαός τους δώσει την εντολή; Δεν παίρνουν τα μηνύματα από Ευρώπη, αγορές και δανειστές; Πιστεύουν στα αλήθεια αυτά που λένε για λαϊκή κατανάλωση, πως θα πάνε  και θα απαιτήσουν; Με ποιο αλήθεια τρόπο θα απαιτήσουν;Πως θα τους τρομάξουν ώστε να  μας δώσουν αυτά που δεν μας δίνουν τώρα; Προφανώς αν είναι σοβαροί- και θέλουν να πιστεύω πως είναι- αντιλαμβάνονται ότι στην παρούσα φάση είναι καλύτερο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά κάποιος άλλος που είναι για τα καλά καμένος και όχι οι ίδιοι. ‘Η μήπως πιστεύουν πως αν περάσουν μερικοί μήνες ακόμα θα χαθεί το προβάδισμα νίκης που  εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις.

Δεν βλέπουν πως ο κόσμος έχει πάρει τις αποφάσεις του και πως  ακόμα κι αν η παρούσα κυβέρνηση κλείσει όλα τα ανοικτά μέτωπα και βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο, η κατάσταση στον πολύ κόσμο δεν πρόκειται να αλλάξει για πολλά χρόνια και επομένως η τιμωρητική διάθεση θα ενισχύεται;

Κι όμως τυφλωμένοι από ένα ακατανόητο πολιτικό μίσος διακινδυνεύουν να τα τινάξουν όλα στον αέρα στο όνομα και καλά των λαϊκών συμφερόντων τα οποία όμως πολύ φοβούμαι ότι θα πλήξουν ανεπανόρθωτα και πολύ χειρότερα απ’ ότι τα μνημόνια. Κι αυτά που λένε ο Paulson και ο Sponer δεν είναι μεμονωμένες απόψεις κάποιων γερακιών που έχουν επενδύσει στη χώρα και νοιάζονται για τα λεφτά τους. Πολύ χειρότερα  σκέφτονται και θα ενεργήσουν κάποιοι άσπονδοι φίλοι μας από Ευρώπη και ΔΝΤ κι ας μην έχουμε αυταπάτες.