Δεν ξέρω αν θα βγει σε καλό αυτή η επιμονή στην ορθότητα των απόψεων τόσο από την ελληνική πλευρά όσο και από την τρόικα που επί του παρόντος δείχνει για άλλη μια φορά πλήρες αδιέξοδο και απώλεια όλων των προθεσμιών που ξέραμε μέχρι τώρα.

Προφανώς θα υπάρχουν πολλά  που δεν ξέρουμε καθώς και σενάρια και από τις δυο πλευρές που θα περιλαμβάνουν  ακόμα και την χειρότερη εξέλιξη. Αυτό όμως που παρακολουθούμε τις τελευταίες  εβδομάδες, δεν είναι ότι το καλύτερο για μια χώρα  και 11 εκατομμύρια πολίτες που τους έπεισαν ότι στο τέλος του χρόνου τελειώνουν τα μνημόνια, διώχνουμε το ΔΝΤ, βγαίνουμε μόνοι μας στις αγορές, εκλέγουμε νέο Πρόεδρο και επιστρέφουμε στην κανονικότητα.

Αυτή η υπερφίαλη αισιοδοξία πριν καν εξασφαλιστούν στοιχειώδεις συγκαταθέσεις από τους δανειστές αλλά και η απαραίτητη πολιτική στήριξη από τους Ευρωπαίους, είναι που έφερε τον παραλογισμό, τον τσαμπουκά εκ μέρους τους και το μέλλον μοιάζει  ξανά άδηλο με το καράβι να πλησιάζει ξανά τα βράχια.

Κι είναι στα αλήθεια θέατρο παραλόγου να προσπαθούν αυτοί να μας πείσουν  ότι θα έχουμε μεγάλο δημοσιονομικό κενό που πρέπει να καλύψουμε με πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα κι εμείς να αμφισβητούμε τα στοιχεία τους και να εμμένουμε στην ορθότητα των δικών μας εκτιμήσεων.
Εμείς να επισημαίνουμε τον παραλογισμό των απαιτήσεων τους κι αυτοί να συνεχίζουν να ταπεινώνουν όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και ένα ολόκληρο λαό.

Και φθάσαμε στο σημείο μηδέν που αντί να συζητάμε  την έξοδο από το μνημόνιο, μας αναγκάζουν τώρα να αιτηθούμε ταπεινωτικά παράταση του, για δήθεν τεχνικούς λόγους και να παζαρεύουμε αν αυτή η παράταση θα είναι για 1,3 ή 6 μήνες και ανάλογα με τα κέφια τους, δεν αποκλείεται  να μας αφήσουν στη πρίζα της τεχνητής αναπνοής μέχρι να λήξει και το πρόγραμμα του ΔΝΤ το 2016!

Και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι και να μην τα ρίχνουμε  ασυλλόγιστα όλα στους κακούς ξένους, δεν είμαστε σοβαρή χώρα κι ούτε είναι εικόνα αυτή που βγάζουμε προς τα έξω. Οι ξένοι δεν μπορούν να καταλάβουν τα εσωτερικά πολιτικά παιγνίδια και το γεγονός ότι θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές επειδή  δεν μπορούμε να  εκλέξουμε πρόεδρο δημοκρατίας τώρα, αλλά θα το κάνουμε αφού  πραγματοποιήσουμε πρώτα εκλογές!

Ούτε φυσικά μπορούν να κατανοήσουν  τις “μεγαλοφυείς” προτάσεις μας με λοταρίες αποδείξεων που θα αποφέρουν… πακτωλό εσόδων!

Με τούτα και με κείνα όμως, μας έφεραν ξανά σε μια δεινή θέση , έπεσαν οι μάσκες και αποδεικνύεται ότι αυτό  μάλλον ήταν εξ αρχής το σχέδιο τους. Μακρές διαπραγματεύσεις όχι για να βρεθεί λύση αλλά για να δημιουργηθεί κρίση -άλλοθι  και να μας δέσουν ακόμα καλύτερα επιβάλλοντας  μεγαλύτερη εσωτερική υποτίμηση και αδιαφορώντας για τις μέχρι τώρα θυσίες του ελληνικού λαού. Γιατί όλα αυτά που συμβαίνουν σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι τυχαία.