Στις 9 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε δημόσια πολιτική εκδήλωση “της κατάληψης terra igognita” στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην οποία …μίλησε τηλεφωνικά ο  φυλακισμένος τρομοκράτης Μαζιώτης!

Την περασμένη Παρασκευή οργανώθηκε στο Πολυτεχνείο  Αθήνας, άλλη μια παρόμοια εκδήλωση από τα μέλη του κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ με θέμα “Ένοπλος αγώνας, επαναστατικό κίνημα και κοινωνική επανάσταση, στην οποία επρόκειτο να μιλήσει και πάλι τηλεφωνικά ο προαναφερθείς τρομοκράτης αλλά  την τελευταία στιγμή έγινε παρέμβαση και δεν του επετράπη.

Προχθές ,ο νέος πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδ. Φορτσάκης μετά από απόφαση των πρυτανικών αρχών, άρχισε να εφαρμόζει τον έλεγχο σε όσους μπαίνουν στους χώρους του πανεπιστημίου και δεν έχουν σχέση με τη φοιτητική κοινότητα , τους διοικητικούς και το Διδακτικό προσωπικό.

Μια απόφαση όμως που ξεσήκωσε την οργή μιας μικρής μερίδας φοιτητών αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έκριναν πως έτσι εμποδίζεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσα στους  χώρους των πανεπιστημίων!
Μόλις πριν από ένα χρόνο, μετά από έφοδο στους χώρους της ΑΣΟΕΕ, βρέθηκαν εκτός από πλανόδιους αλλοδαπούς μικροπωλητές που είχαν μετατρέψει σε αποθήκες  για τα “προϊόντα” τους, τα υπόγεια  του κτηρίου, εκατοντάδες μολότοφ, κράνη, ρόπαλα και λοιπά σύνεργα για όσους δεν αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τις ιδέες κάποιων και όχι απαραίτητα φοιτητών!

Παρόμοια  φαινόμενα  διαχρονικά σε όλες τις σχολές της χώρας υπό την κάλυψη του πανεπιστημιακού ασύλου.

Κι όλα αυτά, έρχονται να προστεθούν σε όλες τις λοιπές εγγενείς και γνωστές παθογένειες των ελληνικών πανεπιστημίων που ξεκινούν από την ελλειπή χρηματοδότηση και φθάνουν ως τον  τρόπο επιλογής του διδακτικού προσωπικού, τη συνδιοίκηση των φοιτητικών πολιτικών παρατάξεων, την οικογενειοκρατία στο διοικητικό προσωπικό, μέχρι  και στον συχνό βανδαλισμό των σχολών  και την καταστροφή του ηλετρομηχανολογικού εξοπλισμού και των εργαστηρίων στις κατά καιρούς  καταλήψεις.

Όταν όμως ανακοινώνονται οι ετήσιες παγκόσμιες κατατάξεις των πανεπιστημίων, ψάχνουμε με το κιάλι να βρούμε κάποια ελληνική σχολή και πανηγυρίζουμε αν δούμε μια στο … top 200!

Και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενοι από την κομματική τους πελατεία, επιμένουν να παραμείνει έτσι η κατάσταση και να μη γίνουν  ούτε πέντε αυτονόητα πράγματα όπως για παράδειγμα ένας υποτυπώδης έλεγχος για το ποιοι μπαίνουν και βγαίνουν  στα δημόσια πανεπιστήμια, όπως γίνεται στα Γυμνάσια και τα Λύκεια όλης της χώρας και τα οποία πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα κάνουν  αυτοί οι αειθαλείς επαναστάτες, αν αύριο (λέμε τώρα) κληθούν  να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα;
Εκτός από τα πανεπιστήμια μήπως θα ανοίξουν και τις πύλες της Ακαδημίας Αθηνών για να διατυπώσουν τις ιδέες τους μέσω link  και οι φυλακισμένοι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη;