Εξοργισμένος εμφανίστηκε στη συνέντευξη ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρας γιατί τα μέσα ενημέρωσης, εμφάνισαν τα εξαγγελθέντα μέτρα όταν το κόμμα του ανέλθει στην εξουσία, ως παροχές, ενώ κατά τον ίδιο δεν είναι τίποτα άλλο από ανθρωπιστική βοήθεια!

Κανείς φυσικά  σ’ αυτό τον τόπο δεν είναι αντίθετος από την ενίσχυση των ιδιαίτερα ευάλωτων συμπολιτών μας, με δωρεάν ρεύμα και με μια  επισιτιστική βοήθεια σ’ αυτούς. Κανείς δεν είναι αντίθετος στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων. Όπως επίσης κανείς δεν θα έλεγε όχι στην κατάργηση  του τραγελαφικού  ΕΝΦΙΑ ο οποίος στην ουσία δημεύει τις ακίνητες περιουσίες λίγο-λίγο.

Και θα ήταν τρελός κάποιος να μη θέλει σεισάχθεια για τα κόκκινα δάνεια,(πλην ίσως των συνεπών δανειοληπτών) ,12.000 ευρώ αφορολόγητο και τη δημιουργία άμεσα 300.000 θέσεων εργασίας. Αναρωτιέμαι όμως,  αν είναι όντως τόσο ανόητοι  αυτοί που σήμερα έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης, αυτά τα τόσο απλά και συνάμα ευεργετικά μέτρα γιατί δεν τα παίρνουν.

Μήπως είναι σαδιστές και θέλουν να βασανίζουν και να εξαθλιώνουν τον κόσμο;

Ορίστε, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με πέντε προτάσεις -δεσμεύσεις, ανακούφισε το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού!Και όπως λέει δεν είναι  προλογικά “θᔨ. Φαντασθείτε δε ότι αυτά δεν είναι καν τον πλήρες πρόγραμμα του κόμματος του. Είναι μόνο τα πρώτα μέτρα με την ανάληψη της εξουσίας . Η συνέχεια προφανώς θα περιλαμβάνει και πολλές άλλες ευχάριστες εκπλήξεις για όλους μας.
Μόνο να, αυτά τα μέτρα ελεημοσύνης όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος στη συνέντευξη της Θεσσαλονίκης, όσο νάναι έχουν κάποιο κόστος. Και μπορεί ο ίδιος να απέφυγε να ασχοληθεί με τέτοιες λεπτομέρειες, κάποιοι άλλοι όμως που έβαλαν κάτω τα κομπιουτεράκια, λένε πως πάνω κάτω ,αυτή η “ελεημοσύνη” ανέρχεται  στα 10-12 δισ. Ευρώ.

Αν υπάρχουν  αυτά τα λεφτά στα κρατικά ταμεία και τα κρύβουν Σαμαράς και Βενιζέλος και δεν τα γνωρίζουν ούτε οι δανειστές μας, θα σας γελάσω. Προφανώς ο κ. Τσίπρας κάτι παραπάνω θα ξέρει από εμάς τους αδαείς ,απλά απέφυγε ευφυώς να πει δημόσια  κι αυτός το “λεφτά υπάρχουν”.

Ίσως και να υπάρχει κάποια  υπόγεια συμφωνία με τους δανειστές να απαλειφθεί η υποχρέωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και να κάνουν τα στραβά μάτια  αν περάσουμε και,πάλι σε ελλείμματα όπως τον παλιό καλό καιρό.
Τόσες επαφές στο εξωτερικό έκανε τελευταία ο κ. Τσίπρας κάτι παραπάνω από εμάς θα αντελήφθη εις την Εσπερίαν και γι αυτό άλλωστε μιλάει με τόση σιγουριά ότι οι Ευρωπαίοι   αδημονούν να δουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και να αλλάξει στην συνέχεια όλη η οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης, με την Ελλάδα φυσικά πάντα μέσα  στο Ευρώ, χωρίς μνημόνια και τρόικες.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να έκανε και μια κοστολόγηση της προσωπικής του γοητείας στους Ευρωπαίους και με λίγη διαπραγμάτευση, δεν αποκλείεται να μας σβήσουν και το μεγαλύτερο κομμάτι του χρέους μας!
Εκεί  προφανώς εδράζεται και η άποψη του ότι , δεν έχει να φοβηθεί τίποτα διαπραγματευόμενος με τους Ευρωπαίους δανειστές και πως όσο υπάρχει η Ευρωζώνη , η Ελλάδα  θα είναι μέλος της σε αντίθεση με τους Σαμαρά-Βενιζέλο που δεν διαπραγματεύονται.

Υπάρχει βέβαια μια λεπτομέρεια αλλά μάλλον ήσσονος σημασίας. Στα 4,5 χρόνια που πηγαινοέρχεται η τρόικα και απαιτεί συνεχώς νέα μέτρα και δεσμεύσεις, οι όποιες συμφωνίες μαζί της, είχαν και έχουν μέχρι σήμερα  ένα αντίκρυσμα. Τις δόσεις  του δανείου των 320 δισ που μας έχουν δώσει όλα αυτά τα χρόνια και εκκρεμούν ακόμα κάποια δισ. έτσι ώστε το χρέος της χώρας να περάσει στα κράτη- μέλη της Ευρωζώνης και κυρίως στη Γερμανία!
Αλλά είπαμε αυτό είναι μια λεπτομέρεια που με βάση τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς! Δεν αποκλείεται μάλιστα να αποδειχθεί κατά βάθος πως οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι υπεράνω χρημάτων και θα αναγνωρίσουν πως σβήνοντας μας τα χρέη θα είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά της χώρας μας στην εξέλιξη της Ευρώπης, του πολιτισμού και της Δημοκρατίας!