Βασίλης Στεφανακίδης

Και τώρα “τι θα γένουμε χωρίς”… διαπλοκή;

  • Βασίλης Στεφανακίδης


Τελικά, τι απόμεινε μετά από αυτή τη φωτοβολίδα της κονταρομαχίας για τη διαπλοκή και τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, "μέσα στο άκυρο", κατά την προσφιλή έκφραση της νεολαίας;

Τελικά, τι απόμεινε μετά από αυτή τη φωτοβολίδα της κονταρομαχίας για τη διαπλοκή και τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, “μέσα στο άκυρο”, κατά την προσφιλή έκφραση της νεολαίας;

Μια πικρή γεύση στον πολλαπλώς δοκιμαζόμενο Έλληνα, πως οι προτεραιότητες της κυβέρνησης δεν είναι να βρει λύσεις στα μυριάδες προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας αλλά να κλείσει παλιούς λογαριασμούς με τους αντιπάλους της και με όσους δεν την χειροκροτούν και δεν την επιδοκιμάζουν.

Κοινοβουλευτικές κορώνες κενές περιεχομένου και φθηνού εντυπωσιασμού με όρθιους βουλευτές της πλειοψηφίας να χειροκροτούν τον ηγέτη τους που οσονούπω θα πατάξει τη διαφθορά, τη διαπλοκή και όσους την εκτρέφουν!

Θα ξετρυπώσει όλα τα χαριστικά δάνεια που δόθηκαν στα κόμματα (Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ) και στις επιχειρήσεις media, μέσω της εξεταστικής επιτροπής που αποφάσισε και διέταξε και θα στείλει στο σκαμνί της δικαιοσύνης τον κάθε κατεργάρη.

Και μάλιστα σε χρόνο dt. Μέχρι το τέλος Μαΐου θα δώσει στα λαό το πόρισμα της εξεταστικής και από τον Ιούνιο απαλλαγμένοι από το Κυλώνειο άγος της διαπλοκής, θα ξεκινήσουμε το καλοκαίρι μας ανακουφισμένοι και ξέγνοιαστοι!

Τόσο απλά, τόσο αποφασιστικά και τόσο γρήγορα!

Όσο για τα ονόματα της διαπλοκής για τα οποία μας είχε προϊδεάσει ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης πως θα έφερναν στη Βουλή, ας μην είμαστε πλεονέκτες. Αρκούν προς το παρόν ο Μουσσάς, ο Μαυρίκος και ο Παπασταύρου και οι συνήθως ύποπτοι.

Δεν θέλησαν να επεκταθούν και να διακινδυνεύσουν να βγουν και τα δικά τους άπλυτα στο φως που δεν και λίγα!

Όχι πολλά ρίσκα. Αρκούν οι γενικές καταγγελίες και η απαρίθμηση διαφόρων ΦΕΚ με χαριστικές τροπολογίες των αντιπάλων, για τις οποίες δεν μπήκαν στον κόπο να μας εξηγήσουν γιατί η πλειοψηφία τους δεν τις καταργεί! Και ευφυολογήματα. Πολλά ευφυολογήματα και εξυπνακισμοί με υπονοούμενα, προς τέρψιν του κοινού εν είδει επιθεώρησης στο Δελφινάριο. Ένας ιδιότυπος αφιονισμός των κυβερνητικών βουλευτών ώστε σε λίγες μέρες να ψηφίσουν και με τα δύο χέρια τα βαρύτατα μέτρα που θα συνοδεύουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Κι αυτό είναι ίσως το μόνο θετικό. Να τα “λουστούν” μόνοι τους, να φύγει κι αυτός ο αβάσταχτος βραχνάς πάνω από τη χώρα και να μετρήσουμε τα απομεινάρια της λεηλασίας. Να πάρουμε έστω μια ανάσα, μήπως και δούμε τον πάτο του βαρελιού.

Κατά τα άλλα, ο έχων την πρωτοβουλία του κοινοβουλευτικού show, έκανε γαργάρα τα επίμονα ερωτήματα της αντιπολίτευσης για τα μείζονα προβλήματα της οικονομικής ερήμου που βιώνει ο ελληνικός λαός, το ασήκωτο βάρος από το προσφυγικό που διόγκωσε η άφρονη πολιτική του, η απώλεια κι άλλου κομματιού της εθνικής κυριαρχίας και τη διεθνή απομόνωση της χώρας ωσάν να πάσχει από λέπρα. Λες κι είναι όλα καλώς καμωμένα και βαίνουν προς ένα ευτυχές τέλος.

Ακόμα και ο παράφρων κομμουνιστοδικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, προετοιμάζει το λαό του για την “επίπονη πορεία” που τον περιμένει στα επόμενα χρόνια καθώς θα χρειαστεί να τρέφεται με ρίζες φυτών όπως στο παρελθόν!

Εν Ελλάδι, η αριστερή μα κυβέρνηση θεωρεί ως το φυσικότερο πράγμα να φορτώσει με νέους φόρους και εισφορές τους πολίτες τη,ς καθώς με βάση την καινοφανή και παγκοσμίως πρωτότυπη κοσμοαντίληψη τους, πλούσιος και προνομιούχος είναι κι αυτός που κερδίζει με τη δουλειά του 1000 ευρώ και άρα αντέχει να πληρώσει κι άλλα!

Το μόνο που δεν είδαμε ακόμα είναι η απαγόρευση των λέξεων “φτώχεια και πείνα” όπως είχε κάνει ο παππούς του προαναφερθέντος ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Ιλ Σονγκ την περίοδο του λιμού του 1994-1998 όταν πέθαναν από πείνα 3,5 εκατ. άνθρωποι, γιατί κάτι τέτοιο θα υπονοούσε ότι ο ηγέτης απογοήτευσε το λαό του!
Αυτό το τελευταίο, μάλλον κακώς το ανέφερα γιατί μπορεί …να βάζω ιδέες.