'>

Βασίλης Στεφανακίδης

Οι κοριοί ανεβάζουν τον λογαριασμό

  • Βασίλης Στεφανακίδης


Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα, τό 'φαγαν και τα wikileaks. Και επειδή στη ζωή, τίποτα δεν είναι τζάμπα, ούτε καν οι μαγκιές , στο Χίλτον υπάρχει τώρα...μια ωραία ατμόσφαιρα!

Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα, τό ‘φαγαν και τα wikileaks. Και επειδή στη ζωή, τίποτα δεν είναι τζάμπα, ούτε καν οι μαγκιές , στο Χίλτον υπάρχει τώρα…μια ωραία ατμόσφαιρα!

Τόσο οι δικοί μας, όσο και οι τροϊκανοί, κάνουν πως δεν συνέβη τίποτα και πως συνεχίζουν τη διαπραγμάτευση από εκεί που την άφησαν!

Είναι όμως έτσι; Προφανώς όχι. Ακόμα κι αν πριν τις υποκλοπές, υπήρχε ένα κλίμα έστω λίγο πιο συμβιβαστικό από την πλευρά των Ευρωπαίων εκπροσώπων των δανειστών , αυτό εξέλιπε μαζί με τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής υποκλοπής των στελεχών του ΔΝΤ.

Ακόμα κι αν εμφανίζονταν οι δανειστές, με ένα καλό και ένα κακό μπάτσο, τώρα εμφανίζονται με δύο κακούς μπάτσους που δεν πρόκειται να υποχωρήσουν στο παραμικρό για τον απλούστατο λόγο, να μη δώσουν την ευκαιρία να σκεφτεί κανείς ότι υποχώρησαν στους εκβιασμούς και στην επιχειρηθείσα εκμετάλλευση από ελληνικής πλευράς του δυσώδους αυτού Hiltongate.

Ακόμα και αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με τις υποκλοπές κι αυτές έγιναν από κάποια ξένα κέντρα,(λέμε τώρα), η διάσταση , οι ερμηνείες και οι αψυχολόγητες καταγγελίες της κυβέρνησης, την ενοχοποίησαν σε τέτοιο βαθμό που πλέον είναι δύσκολο να βρει τι δίκιο της.

Ήδη τα πιο έγκυρα και διεθνή μέσα ενημέρωσης απαξιώνουν την ελληνική κυβέρνηση και δεν τη θεωρούν σοβαρό συνομιλητή και χαρακτηρίζουν τους Έλληνες και την Ελλάδα, αδιόρθωτους και χαμένη υπόθεση. Και Κύριος οίδε, τι λένε οι ξένοι ηγέτες πίσω από τις κλειστές πόρτες για τον αριστερό εταίρο τους!

Μετά ταύτα, όση αξιοπιστία στα μάτια της διεθνούς κοινότητας κατάφερε να χτίσει η “μετα-βαρουφάκη” διαπραγματευτική ομάδα, εξαφανίστηκε σε μια νύχτα από τους κοριούς των υποκλοπέων.

Όλα τα άλλα είναι φθηνές και παιδαριώδεις δικαιολογίες χωρίς ίχνος σοβαρότητας.

Και τώρα, δεν μένει άλλη λύση από τη συμφωνία στην αξιολόγηση αφού δεσμευτούμε, στριμωγμένοι όντες στη γωνία, σε όλες τις απαιτήσεις τους και σε όλα τα μέτρα που ζητούν επιμερίσουν στην ελληνική κοινωνία.

Όπως και πέρυσι το καλοκαίρι δηλαδή, όταν αφού επί 6 μήνες απείλησαν και εκβίασαν θεούς και δαίμονες, όταν αποδείχθηκε στην πράξη ότι είμαστε ξεβράκωτοι και πως το εννοούσαν όταν έλεγαν πως θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε, έβαλαν «νυσταγμένα» την υπογραφή τους, χωρίς καν να διαβάσουν το κείμενο της συμφωνίας και τις υποχρεώσεις που απέρρεαν από αυτή.

Στην παρούσα φάση, επικοινωνιακά επιχειρούσαν να αντισταθμίσουν και να δικαιολογήσουν τα σκληρά μέτρα που έρχονται, με την έναρξη της συζήτησης για τη ρύθμιση του χρέους.

Πλην όμως έτσι που τα κατάφεραν, η όποια συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει, ουδείς γνωρίζει πότε και πως θα τελειώσει. Σε 4, σε 5 ή σε 6 χρόνια και με ποια κυβέρνηση. Και φυσικά δεν μιλάμε για κούρεμα χρέους ,ούτε καν για ρύθμιση με γενική επιμήκυνση της αποπληρωμής του, αλλά ενδεχομένως με ταμειακές διευκολύνσεις στο μέλλον, όταν και εφόσον οι δόσεις είναι μεγάλες και φυσικά με το αζημίωτο. Δηλαδή με τόκους υπερημερίας!

Να δω τώρα τι άλλο επικοινωνιακό τερτίπι θα σκαρφιστούν για να μας λανσάρουν το νέο κουστουμάκι που ράβεται στο Χίλτον των κοριών!