Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τεχνολογικού βραχίονα της Accenture δήλωσε ότι η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε τελικά να «απελευθερώσει»  περίπου το 40% των ωρών εργασίας σε όλους τους κλάδους, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να επικεντρωθούν σε άλλα καθήκοντα.

Μιλώντας σε συνέδριο της Workday στη Βαρκελώνη, ο Jan Willem Van Den Bremen της Accenture δήλωσε ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει ωθήσει τις εταιρείες να επανεξετάσουν ποιες εργασίες θέλουν να εκτελεί το προσωπικό τους. Για παράδειγμα, ο Van Den Bremen δήλωσε ότι οι προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών θα μπορούσαν να στραφούν στην εποπτεία προγραμμάτων που αναπτύσσονται από την τεχνητή νοημοσύνη, αντί να γράφουν οι ίδιοι κώδικα.

Τον Ιούνιο, η Accenture ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διπλασιάσει το προσωπικό της για την τεχνητή νοημοσύνη σε 80.000 άτομα και να επενδύσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια στην πρακτική της Data & AI τα επόμενα τρία χρόνια για να βοηθήσει τις εταιρείες να αναπτύξουν νέες στρατηγικές για να επωφεληθούν από την τεχνολογική έκρηξη. Μεγάλο μέρος της επένδυσης θα επικεντρωθεί στο να βοηθήσει τους πελάτες να μεγιστοποιήσουν τη τεχνητή νοημοσύνη, η οποία δημιουργεί οπτικά έργα ή κείμενο με βάση απλές εντολές.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Accenture χρησιμοποιεί ήδη την τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει τις δεξιότητες που χρειάζεται στην αγορά, καθώς και για να μετακινήσει υφιστάμενους υπαλλήλους σε νέους ρόλους εντός της εταιρείας, σύμφωνα με τον Van Den Bremen.

«Αναδιατάσσουμε το προσωπικό, αναβαθμίζουμε το προσωπικό προκειμένου να είναι σχετικό με τις νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Van Den Bremen.

Διαβάστε ακόμη

Το νέο τοπίο στις τράπεζες και οι επόμενες κινήσεις του ΤΧΣ

Συνταξιούχοι: Ποιοι θα λάβουν διπλή ενίσχυση τα Χριστούγεννα

Παπαθανάσης: Με οχήματα €44,38 εκατ. ενισχύεται η Πολιτική Προστασία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ