search icon

Bloomberg

Αυτές είναι οι 20 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2023

Η εντυπωσιακή πορεία της Κωνσταντινούπολης και η είσοδος στην πεντάδα της Σιγκαπούρης

Η Νέα Υόρκη ξεπέρασε το Χονγκ Κονγκ ως την πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς. Στο μεταξύ, η άνοδος των ενοικίων οδήγησε τη Σιγκαπούρη εκτός της πρώτης πεντάδας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η άνοδος του πληθωρισμού καθώς και το αυξανόμενο κόστος διαμονής αναφέρθηκαν ως κύριοι λόγοι για τους οποίους η Νέα Υόρκη κατέκτησε την κορυφή της κατάταξης Cost of Living Rankings της ECA International για το 2023, ενώ η Γενεύη και το Λονδίνο παρέμειναν στην τρίτη και τέταρτη θέση, αντίστοιχα.

Η Σιγκαπούρη σκαρφάλωσε από τη 13η θέση πέρυσι για να μπει στην πρώτη πεντάδα για πρώτη φορά. Η άνοδος του χρηματοοικονομικού κόμβου της Νοτιοανατολικής Ασίας «οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις σημαντικές αυξήσεις στο κόστος διαμονής», δήλωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής της ECA International για την Ασία, Λι Κουάν.

Τη μεγαλύτερη άνοδο της χρονιάς καταγράφει η Κωνσταντινούπολη, η οποία σκαρφάλωσε 95 θέσεις στην 108η θέση, λόγω της αύξησης των τιμών κατά 80% λόγω των οικονομικών πολιτικών του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την έκθεση.

Τα ευρήματα της έκθεσης

Τα ενοίκια στο Ντουμπάι αυξήθηκαν σχεδόν κατά ένα τρίτο λόγω της εισροής Ρώσων, ωθώντας την πόλη στη 12η θέση. Ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις σημείωσαν άνοδο στην κατάταξη, οι πόλεις της Νορβηγίας και της Σουηδίας κατέγραψαν πτώση. Στο μεταξύ, γαλλικές πόλεις διολίσθησαν με χαμηλότερους ρυθμούς πληθωρισμού σε σύγκριση με τις αντίστοιχες της ΕΕ.

Όσον αφορά στις κινεζικές πόλεις υποχώρησαν στην κατάταξη λόγω της επίδρασης ενός ασθενέστερου νομίσματος και των χαμηλότερων ρυθμών πληθωρισμού σε σχέση με άλλες χώρες. Η ECA International αναλύει το κόστος των καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος ενοικίασης σε περιοχές που συνήθως κατοικούνται από μετανάστες, για να κατατάξει 207 πόλεις σε 120 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, αυτές είναι οι 20 πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο. 

Διαβάστε ακόμα

ΛΟΑΤΚΙ τουρισμός: Ελληνικοί προορισμοί διεκδικούν μερίδιο της ισχυρής νέας τάσης (pics)

Έκλεισε η συμφωνία της First Sentier με τις πιστώτριες τράπεζες

Αλλαγή παρόχου ρεύματος: Τα πέντε SOS για τους καταναλωτές – Παραδείγματα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version