Σε δωρεά ύψους 1 εκατ. δολαρίων θα προχωρήσει η συμβουλευτική εταιρεία Deloitte προς το The Trevor Project, τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ψυχικής υγείας που υποστηρίζει τους νέους της κοινότητας LGBTQ σε περιόδους κρίσης.

Η δωρεά χρηματοδοτείται από το Deloitte Health Equity Institute, θα διανεμηθεί εντός δύο ετών και θα συμβάλλει στη χρηματοδότηση των συμβουλευτικών υπηρεσιών του Trevor Project που παρέχονται σε περιόδους κρίσης.

Αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων διαδικτυακή επικοινωνία και γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης μέσω μηνυμάτων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η δωρεά θα χρησιμοποιηθεί ακόμη για την εύρεση, την εκπαίδευση και την υποστήριξη των συμβούλων του Trevor Project.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η δωρεά της Deloitte γίνεται σε μια εποχή αυξημένων νομοθετικών περιορισμών για τα άτομα της κοινότητας LGBTQ στις ΗΠΑ, αλλά και εν μέσω πιέσεων ενάντια σε πράξεις για την υποστήριξή της.

Μελέτη που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Williams στη Νομική Σχολή του UCLA το 2021, έδειξε ότι το 31% των ατόμων LGBTQ από 18 έως 25 ετών έχουν κάνει τουλάχιστον μία απόπειρα αυτοκτονίας. Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα του 2023 από το The Trevor Project, το 41% των νέων LGBTQ ηλικίας 13 – 24 ετών δήλωσε ότι πέρυσι σκέφτηκε σοβαρά την αυτοκτονία. Τα ποσοστά ήταν υψηλότερα για τους τρανσέξουαλ και τους nonbinary.

«Όχι μόνο πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε αρκετό προσωπικό και εθελοντές για έναν τόσο μεγάλο αριθμό νέων που μας προσεγγίζουν σε επίπεδα ρεκόρ αυτήν τη στιγμή, αλλά επιπλέον πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δημιουργούμε ένα περιβάλλον, όπου οι σύμβουλοί μας εκπαιδεύονται επαρκώς, έχουν υποστήριξη και αποκτούν μια καλή εμπειρία», δήλωσε η Shira Kogan, που ειδικεύεται στις εταιρικές συνεργασίες του The Trevor Project.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η έρευνα του Trevor Project, που έγινε στις ΗΠΑ, διαπίστωσε επίσης ότι σχεδόν το 1/3 των νέων της κοινότητας LGBTQ δήλωσε ότι δεν είναι καλά σε ό,τι αφορά την ψυχική υγεία του, λόγω της πολιτικής και της νομοθεσίας κατά της κοινότητας.

Ήδη μέσα στο 2023 στις ΗΠΑ έχουν εισαχθεί τουλάχιστον 491 νομοσχέδια κατά των ατόμων LGBTQ, ενώ 18 πολιτείες έχουν απαγορεύσει τη διαδικασία επιβεβαίωσης φύλου για τα διεμφυλικά παιδιά, που αναγνωρίζεται από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και άλλες μεγάλες ιατρικές κοινότητες.

Σε δωρεά στο The Trevor Project προχώρησαν τον Ιούνιο και άλλες εταιρείες, όπως οι Macy’s και Abercrombie & Fitch, με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας. Ο διευθυντής της Deloitte, Τζέρι Μρούνο, είπε ότι είναι σημαντικό να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες στα συστήματα περίθαλψης, όπως τα κενά στην υποστήριξη της ψυχικής υγείας.

Ακόμη, η δωρεά θα δείξει στους υπαλλήλους της Deloitte πώς θα μπορούσαν και οι ίδιοι να εμπλακούν, και επίσης θα αυξήσει την αίσθηση του ανήκειν στους εργαζόμενους που ανήκουν στην κοινότητα LGBTQ. «Είναι μια αυθεντική δέσμευση στις βασικές αξίες μας», είπε ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη

Ποιες παροχές σε είδος προς τους μισθωτούς είναι αφορολόγητες

Πρίγκιπας Χάρι: Καταθέτει σε δικαστήριο κατά της εφημερίδας Mirror για υπόθεση υποκλοπών

Διασχίζοντας τα Χάιλαντς της Σκωτίας – Κάστρα, μαγευτικά χωριά και η γαλήνη της Φύσης

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ