Είναι γνωστό το αξίωμα, ότι οι μετοχές συσχετίζονται αντιστρόφως ανάλογα με τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ και το ιαπωνικό γιεν. Οι μετοχές υποχώρησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά υπήρξαν ελάχιστες αντιδράσεις στα κλασικά περιουσιακά στοιχεία.

Ένας θετικός τρόπος για να αποκρύψετε αυτές τις πληροφορίες είναι ότι άλλα περιουσιακά στοιχεία επιβεβαιώνουν τη κοινή άποψη ότι αυτή είναι απλώς μια “υγιής διόρθωση” στην αγορά μετοχών και οι καλές εποχές θα επανέλθουν ξανά σύντομα.

Η αρνητική ερμηνεία είναι ότι υπάρχει πάρα πολύς εφησυχασμός, και έτσι θα προκύψει ευρύτερος πόνος στην αγορά εάν οι μετοχές δεν ανακάμψουν αμέσως.

Κάποιοι μπορεί να υποστηρίζουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία δεν κινδυνεύουν πλέον – αλλά όποιος έχει αυτή την άποψη ίσως να θέλει να ρίξει μια ματιά στο τι συνέβη το 2008, όταν αναδυόμενες αγορές υποτίθεται ότι αποσυνδέθηκαν από τις αντίστοιχες αναπτυγμένες. Αυτό φαινόταν αλήθεια για μερικούς έως ότου επήλθε ο πραγματικός πόνος, και στη συνέχεια ήταν εντελώς σαφές ότι η “αποσύνδεση” ήταν μια αντίληψη αρκετά γελοία.

Οι παγκόσμιες οικονομίες και οι αγορές περιουσιακών στοιχείων συνδέονται μεταξύ τους σήμερα, περισσότερο από ποτέ.

Ενώ οι μετοχές από το Σίδνεϊ ως το Χονγκ Κονγκ κυριαρχούνται από πωλήσεις την Παρασκευή, ο χρυσός έχει μόλις κινηθεί και το γιεν είναι στην πραγματικότητα ασθενέστερο. Επίσης, τα αμερικανικά ομόλογα έχουν μικρή, μόνο, μεταβολή κατά τις τελευταίες 24 ώρες.

στοκ κολαψ