Άνοδο κατέγραψαν την Τετάρτη οι μετοχές της Adidas καθώς η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, βοηθούμενη από τις περισσότερες πωλήσεις αθλητικών παπουτσιών Yeezy αλλά και την αύξηση της ζήτησης για άλλα μοντέλα.

Η εταιρεία αναμένει πλέον λειτουργικές ζημίες ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ (106 εκατ. δολάρια) το 2023, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη. Πρόκειται για επιδόσεις πολύ καλύτερες από τις απώλειες ύψους 450 εκατ. ευρώ που προέβλεπε η Adidas τον Ιούλιο και πολύ βελτιωμένες από την αρχική της προειδοποίηση για πιθανό έλλειμμα 700 εκατ. ευρώ, σε περίπτωση που όλα τα αποθέματα των Yeezy παρέμεναν απούλητα.

Η μετοχή σκαρφάλωσε έως και 5,3% κατά την έναρξη των συναλλαγών στη Φρανκφούρτη. Έχει σημειώσει άνοδο περίπου 40% φέτος.

Η Adidas φαίνεται να «αποδίδει καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, τόσο από την υποκείμενη προοπτική όσο και σε σχέση με τα Yeezy», δήλωσε σε σημείωμά του ο Piral Dadhania της RBC.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία αθλητικών ειδών έχει δείξει σημάδια ανάκτησης της δυναμικής της στην Κίνα και επωφελείται από την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση για τη σειρά αθλητικών παπουτσιών Terrace, η οποία περιλαμβάνει κλασικά μοντέλα όπως τα Samba και Gazelle.

Οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου ύψους περίπου 6 δισ. ευρώ ξεπέρασαν οριακά τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 5,9 δισ. ευρώ. Η εταιρεία αναμένει επίσης τώρα να καταγράψει 100 εκατ. ευρώ λειτουργικά κέρδη, αφού εξαιρέσει τις πωλήσεις Yeezy και τις επιπτώσεις μιας στρατηγικής αναθεώρησης.

Διαβάστε ακόμη

Στουρνάρας στους FT: Είμαστε στο σκοτάδι λόγω Μέσης Ανατολής – Oχι σε άλλες αυξήσεις επιτοκίων

JP Morgan: Αυξάνει τον πήχη για την Eurobank η εξαγορά στην Κύπρο – Στα €2,6 η νέα τιμή – στόχος

Φον ντερ Λάιεν: Kαμία δικαιολογία για το πλήγμα σε νοσοκομείο της Γάζας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ