Αύξηση 5 δισ. δολαρίων στα ετήσια έσοδα της Amazon αναμένεται να φέρουν οι νέες διαφημίσεις τηλεοπτικού τύπου στο Prime Video, σύμφωνα με ανάλυση της Bank of America. Οι διαφημίσεις στην υπηρεσία streaming της Amazon θα αρχίσουν να προβάλλονται στη Β. Αμερική στις 29 Ιανουαρίου και από τις 5 Φεβρουαρίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για να λαμβάνουν περιεχόμενο χωρίς διαφημίσεις, οι συνδρομητές της Β. Αμερικής θα πρέπει να πληρώνουν επιπλέον 3 δολάρια τον μήνα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, σε σημείωμά του ο αναλυτής της Bank of America Τζάστιν Ποστ αναφέρει ότι φέτος η Amazon θα προβάλλει διαφημίσεις τηλεοπτικού τύπου ύψους περίπου 3 δισ. δολαρίων, ενώ θα κερδίσει επιπλέον 1,8 δισ. δολάρια από τους συνδρομητές του Prime Video που πληρώνουν το επιπλέον τέλος για να αποφύγουν τις διαφημίσεις.

Ακόμη, εκτιμά ότι το 70% των συνδρομητών του Prime Video θα επιλέξει να παρακολουθήσει διαφημίσεις, αντί να πληρώσει το επιπλέον τέλος των 3 δολαρίων ανά μήνα.

Η δραστηριότητα της Amazon στις διαφημίσεις εστιάζει κυρίως στην αναζήτηση και την προβολή στο διαδικτυακό της κατάστημα, ενώ κατά το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 τής απέφερε 12,1 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 8,5% των συνολικών εσόδων της.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Σιάτλ, θεωρεί το Prime Video ως την ιδανική περίπτωση για να ενισχύσει τον τομέα των διαφημίσεων και να επωφεληθεί από τα δισεκατομμύρια που έχει δαπανήσει για περιεχόμενο, όπως τις ταινίες και τους αγώνες της National Football League. Για την Amazon οι διαφημίσεις είναι η μικρότερη πηγή εσόδων, αλλά και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα πάρουν έκπτωση 10% όσοι ασφάλισαν την κατοικία τους

Xerox: Ανακοίνωσε απολύσεις για το 15% του προσωπικού

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ