Σε εξέλιξη βρίσκεται συμφωνία που αν ολοκληρωθεί τότε για πρώτη φορά η Apple θα έχει συνεργασία με έναν προμηθευτή από την Κίνα, καθώς η κινεζική Luxshare επιθυμεί να εξαγοράσει αντί του ποσού των 472 εκατ. δολαρίων, τη γραμμή παραγωγής της ταϊβανέζικης Wistron κι ενώ οι εντάσεις με τις ΗΠΑ παραμένουν σε εντατικούς ρυθμούς, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η Wistron μία από τις 3 εταιρείες οι οποίες συναρμολογούν τα τηλέφωνα της Apple, δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε να πουλήσει στην Luxshare δύο θυγατρικές στην ανατολική Κίνα αντί του ποσού του ποσού 3,3 δισ. γιουάν, με τη μία από αυτές τις μονάδες να κατασκευάζει iPhones, όπως αναφέρουν στο Bloomberg πηγές με γνώση επί του θέματος.

Η συμφωνία είναι ζωτικής σημασίας για την Luxshare, η οποία κατασκευάζει εξαρτήματα και αξεσουάρ για κινητές συσκευές, ενώ παράλληλα είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια των ακουστικών AirPods της Apple στον κόσμο, δραστηριότητα η οποία βοήθησε τη μετοχή της εταιρείας να αναδυχθεί μία εκ των κορυφαίων ασιατικών το 2019.

Η Luxshare όπως και άλλοι προμηθευτές επιδιώκουν εδώ και καιρό να συμπεριληφθούν στη συναρμολόγηση της πιο κερδοφόρας συσκευής της Apple.

Η Wistron είναι η μικρότερη από τις τρεις εταιρείες που συναρμολογούν iPhones, σε σχέση με την Pegatron και την Hon Hai Precision γνωστής ως Foxconn.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους εν αναμονή της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών.