search icon

Bloomberg

Μπέζος vs Μασκ: Νέο επεισόδιο στη «μάχη» του διαστήματος

Γιατί ο Mr Amazon κινείται νομικά εναντίον της NASA και του Μασκ

Ένα νέο επεισόδιο βρίσκεται σε εξέλιξη στη «διαμάχη του διαστήματος» ανάμεσα στους δύο δισεκατομμυριούχους Έλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό Bloomberg, η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος αμφισβητεί μια σύμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης με την SpaceX του Έλον Μασκ, το οποίο αφορά την ανάπτυξη τεχνολογίας για την προσσελήνωση.

Σε μηνυτήρια αναφορά, η οποία υποβλήθηκε την Παρασκευή στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ουάσινγκτον, η Blue Origin θέτει σειρά ερωτηματικών για τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής, την οποία ακολούθησε η NASA.

Η Blue Origin υποστηρίζει ότι η διαδικασία αξιολόγησης ήταν «αθέμιτη και ακατάλληλη»

Η καταγγελία υποβλήθηκε ως απόρρητη αλλά συνοδευτικά έγγραφα που περιείχαν αξιώσεις για ασφαλιστικά μέτρα αποτέλεσαν ενδείξεις για το περιεχόμενό της.

Τον Απρίλιο η Blue Origin και η SpaceX ανταγωνίστηκαν για ένα συμβόλαιο με τη NASA σχετικά με μια ανθρώπινη αποστολή στη Σελήνη που αναμένεται να λάβει χώρα το 2024. Η απόφαση της NASA να συνεργαστεί τελικά με την SpaceX εξόργισε τον Μπέζος, ο οποίος επέλεξε την νομική οδό για την αμφισβήτηση της απόφασης.

Πριν λίγες εβδομάδες, εξάλλου, Ρίτσαρντ Μπράνσον και Τζεφ Μπέζος έδωσαν «μάχη» για το ποιος θα γίνει ο πρώτος «κοινός θνητός» (μη αστροναύτης), ο οποίος θα ταξιδέψει στο διάστημα.

«Η Blue Origin κατέθεσε μήνυση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να διορθώσει τα κακώς κείμενα στις διαδικασίες της NASA», ανέφερε η εταιρεία . «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα ζητήματα που εντοπίζονται σε αυτήν την προμήθεια και τα αποτελέσματά της πρέπει να αντιμετωπιστούν για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του ανταγωνισμού».

Διαβάστε ακόμα:

«Σπριντ» από την εφορία για την επιστροφή φόρου

Κορωνοϊός: Πίεση στο ΕΣΥ από τη μετάλλαξη Δέλτα – Αύξηση των κρουσμάτων

Attica Bank: Θα προχωρήσει τον Σεπτέμβριο σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Exit mobile version