Στα 40.000 δολάρια βρίσκεται η τιμή του bitcoin μετά την άνοδο του Σαββατοκύριακου, όπου βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάιο.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης στα 40.226 δολάρια (8:28 π.μ., ώρα Λονδίνου), καθώς ακτέγραψε πτώση έως και 4,9% τη Δευτέρα.

Πτωτική πορεία ακολουθούν και οι τιμές των άλλων σημαντικών κρυπτονομισμάτων όπως το Ether
Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η κατοχύρωση των κερδών αποτελεί την αιτία της πτώσης.

Πρόκειται για «ένα φυσιολογικό pullback έπειτα από την bullish διάθεση των προηγούμενων ημερών», δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη.

Η πτωτική πορεία «τοποθετεί» το Bitcoin στην κορυφή ενός εύρους συναλλαγών 30.000 έως 40.000 δολαρίων που παρατηρείται στην πορεία των κρυπτονομισμάτων από τον Μάιο. Άγγιξε τα 42,605 δολάρια την Κυριακή, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Το κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε τις τελευταίες εβδομάδες από τα σχόλια του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ και της Κάθι Γουντ της Ark Investment Management LLC, καθώς και από εικασίες σχετικά με πιθανή ανάμειξη της Amazon.com στον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Ταυτόχρονα, ο έλεγχος του κλάδου εντείνεται. Αυτό περιλαμβάνει την αυξημένη διάθεση των Αμερικανών νομοθετών για τη θέσπιση αυστηρότερων κανόνων για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων προκειμένουν να εισπράξουν περισσότερους φόρους και να χρηματοδοτήσουν ένα μέρος της επένδυσης ύψους 550 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συστήματα μεταφορών και ενέργειας.

Διαβάστε ακόμα:

Τα «SOS» της ρύθμισης για τα «κορωνοχρέη»

«Καμπανάκι» Σαρηγιάννη: Μπορεί να φτάσουμε και 5000 κρούσματα μέχρι τέλος Αυγούστου (vid)

Ebury: Δημιουργεί περιφερειακή διεύθυνση για τη Νότια Ευρώπη