Bloomberg

Bitcoin: Τι οδήγησε στο δυναμικό comeback – Το «αινιγματικό» μήνυμα του Έλον Μασκ

  • newsroom


Στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, κατέγραψε άνοδο 9,6% στα 52.747 δολ.

Ανοδικό ράλι σημειώνει σήμερα το bitcoin καθώς οι επενδυτές εκμεταλλεύτηκαν το χαμηλό επίπεδο επτά εβδομάδων προκειμένου να «ποντάρουν» ξανά στο κρυπτονόμισμα.

Το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο είναι πολύ κοντά στο να επιτύχει τα μεγαλύτερα κέρδη από τις 8 Φεβρουαρίου κατά την έναρξη της συνεδρίασης στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την αρχική πτώση στα 47.079 δολ. Στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, κατέγραψε άνοδο 9,6% στα 52.747 δολ., ενώ η τιμή διαπραγμάτευσης ήταν στα 52.500 δολ στις 12μμ (τοπική ώρα).

«Ο κόσμος κινείται από τα συγκεντρωτικά σχήματα σε πιο αποκεντρωτικά. Αν το πιστεύετε αυτό, τότε η πτώση αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για αγορά », ανέφερε ο Michael Sikorsky, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Copia Wealth Studios, σε σημείωμά του την Παρασκευή. «Η μεταβλητότητα πάντα δημιουργούσε ευκαιρίες και οι άνθρωποι συνεχίζουν να εκπλήσσονται από τα νέα υψηλά επίπεδα συν τω χρόνω», πρόσθεσε.

Το ψηφιακό νόμισμα κινήθηκε καθοδικά έπειτα από το ρεκόρ των 64.870 δολαρίων στις 14 Απριλίου, λαμβάνοντας ώθηση από την επιτυχή δημόσια εγγραφή της Coinbase. Για πρώτη φορά από τις αρχές Οκτωβρίου, έπεσε κάτω από τον μέσο όρο των 100 ημερών στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, καθώς η JPMorgan προειδοποίησε ότι η ανοδική του δυναμική ενείχε κινδύνους. Η κατάρρευση δύο πλατφορμών ανταλλαγής κρυπτονομισάμτων στην Τουρκία στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ενδέχεται επίσης να έχει ενισχύσει τις ανησυχίες περί «φούσκας» στην αγορά.

«Το Bitcoin δημιούργησε ένα μεγάλο χάσμα την περασμένη εβδομάδα που θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ περισσότερο από όσο θα ήθελαν οι ταύροι», δήλωσε ο Rick Bensignor, πρόεδρος της Bensignor Investment Strategies, σε σημείωμά του τη Δευτέρα.

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, που στο το παρελθόν έχει επηρεάσει τις τιμές των κρυπτονομισμάτων με αναρτήσεις του στο Twitter, δημοσίευσε άλλο ένα σχόλιο το Σάββατο που πιθανότητα να αναφέρεται στην αγορά crypto, χρησιμοποιώντας το όρο «hodl» (hold on for dear life) που οι υποστηρικτές της αγοράς χρησιμοποιούν για την αγορά και διακράτηση των ψηφιακών τους νομισμάτων.

Η αξία των futures του bitcoin ακολουθεί σήμερα την πορεία των κερδών του κρυπτονομίσματος.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια του Απριλίου αυξήθηκαν στα 52.345 δολάρια, ενώ τα συμβόλαια για το Μάιο έως το Σεπτέμβριο ήταν στα 52.000 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg. Το ενδιαφέρον για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης CME αυξήθηκε υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα μετά την πτώση που καταγράφηκε στις 20 Απριλίου στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Μαρτίου.

Ορισμένες μετοχές που συνδέοντια με κρυπτονομίσματα σημείωσαν άνοδο με ώθηση από το Bitcoin. Η Monex Group κέρδισε 5,9%, ενώ η Remixpoint Inc. αυξήθηκε 8,8% και η Ceres Inc. πρόσθεσε 5,7%.

Το Bitcoin τα πήγε καλά και μεσοπρόθεσμα, διατηρώντας κέρδη περίπου 80% ετησίως, καθώς έχει την υποστήριξη μεγάλων επενδυτών και εταιρικών κολοσσών όπως η Goldman.

Ο John Normand της JPMorgan επανέλαβε σε σημείωμά του την Παρασκευή ότι η άνοδος του Bitcoin ήταν πιο απότομη από οποιαδήποτε άλλη οικονομική καινοτομία ή «φούσκα» των τελευταίων 50 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: 

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε διαγράφονται τα παλιά πρόστιμα

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

ΥΠΕΝ: Σήμερα «κλειδώνουν» οι αποφάσεις για το νέο αδειοδοτικό πλαίσιο των ΑΠΕ