Η UBS κατέληξε σε συμφωνία με την ελβετική κυβέρνηση για την κάλυψη των ζημιών ύψους 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (9,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που θα μπορούσε να έχει από τη διάσωση της Credit Suisse, ξεπερνώντας ένα σημαντικό εμπόδιο για την ολοκλήρωση της ιστορικής εξαγοράς.

Η συμφωνία μεταξύ της τράπεζας και της κυβέρνησης της Ελβετίας υπογράφηκε σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουνίου και θα καλύψει ένα συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse, το οποίο αντιστοιχεί στο 3% του συνδυασμένου ενεργητικού της συγχωνευμένης τράπεζας, ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, το deal αίρει ένα από τα τελευταία εμπόδια στην εξαγορά ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία διαμεσολαβήθηκε από την κυβέρνηση τον Μάρτιο, καθώς η Credit Suisse όδευε προς χρεοκοπία. Η UBS είχε πιέσει για προστασία από τις δύσκολα προβλέψιμες απώλειες από ένα σύνολο περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse που σχεδιάζει να εκκαθαρίσει ή να πουλήσει. Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε προσφάτως ότι το κλείσιμο της συμφωνίας θα μπορούσε να έρθει ήδη τη Δευτέρα, δημιουργώντας έναν χρηματοπιστωτικό γίγαντα διπλάσιο σε μέγεθος από την ελβετική οικονομία.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η UBS θα αναλάβει τα πρώτα 5 δισεκατομμύρια φράγκα ζημιών, ενώ η κυβέρνηση θα αναλάβει τα επόμενα 9 δισεκατομμύρια φράγκα. Το χαρτοφυλάκιο των περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνει κυρίως δάνεια, παράγωγα, παλαιά περιουσιακά στοιχεία και δομημένα προϊόντα από τη μη βασική μονάδα της Credit Suisse, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμη

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο εξοπλισμών 2 δισ. δολ. για την Ουκρανία

H Binance αποκόπτεται από το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα

Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν: Ποια είναι η «εκλεκτή» του Ερντογάν για το τιμόνι της Κεντρικής Τράπεζας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ