Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της βασιλείας μετά το 1891, μέλος της βασιλικής οικογένειας καταθέτει σήμερα σε δικαστήριο. Εδώ και καιρό, ο πρίγκιπας Χάρι μαζί με άλλες διασημότητες από τη Βρετανία, έχει υποβάλει μήνυση κατά του ομίλου MGN που εκδίδει τις εφημερίδες Daily Mirror, Sunday Mirror και People για υπόθεση υποκλοπών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από το 1996 ως το 2010, εν γνώσει των διευθυντικών τους στελεχών, η επιχείρηση παρακολουθούσε τα τηλεφωνήματα τους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δούκας του Σάσεξ, ως ο βασικός ενάγων κατά του εκδοτικού ομίλου, υποστηρίζει πως πάνω από 140 δημοσιεύματα την επίμαχη περίοδο περιείχαν λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή που δεν μπορεί παρά να βασίστηκαν σε υποκλοπές.

Σήμερα το δικαστήριο εστιάζει σε 33 από αυτά τα δημοσιεύματα, τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν σε έναν τσακωμό με τον αδερφό του πρίγκιπα Χάρι, πρίγκιπα Γουίλιαμ, λεπτομέρειες από τη σχέση του με την πρώην σύντροφό του, Τσέλσι Ντέιβι, αλλά και έναν τραυματισμό που υπέστη ο πρίγκιπας Χάρι παίζοντας ράγκμπι.

Όπως επεσήμανε ο πρίγκιπας Χάρι, τα εν λόγω δημοσιεύματα, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αποκτήθηκαν οι πληροφορίες, κατέστρεψαν προσωπικές του σχέσεις και του προκάλεσαν «γενική παράνοια».

Ενάγοντες είναι επίσης δύο ηθοποιοί, ο Μάικλ Τέρνερ και η Νίκι Σάντερσον, καθώς και η Φιόνα Γουάιτμαν, πρώην σύζυγος του ηθοποιού Πολ Γουάιτμαν.

Ο όμιλος MGN αρνείται τις κατηγορίες, ενώ παράλληλα η νομική υπηρεσία του έχει ζητήσει να εκπέσουν οι κατηγορίες, καθώς έχουν παρέλθει πολλά χρόνια από τη διάπραξη των καταγγελλομένων αδικημάτων.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο εν λόγω όμιλος έχει παραδεχθεί παρακολουθήσεις τηλεφώνων, για τις οποίες μάλιστα έχει καταβάλει αποζημίωση 100 εκατ. στερλίνες στα θύματά του.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πολλές εβδομάδες, ενώ εκκρεμούν ακόμα δύο παρόμοιες υποθέσεις κατά των εφημερίδων Daily Mail και Sun, σε βάρος των οποίων ο πρίγκιπας Χάρι έχει καταθέσει επίσης αγωγές για υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Ανάπτυξη 2,5% φέτος και 2,2% το 2024 –  H επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα είναι σχεδόν βέβαιη

Ποιες παροχές σε είδος προς τους μισθωτούς είναι αφορολόγητες

Erieta Attali: Η Ελληνοισραηλινή φωτογράφος τοπίων, μνημείων και κτιρίων ακτινοβολεί διεθνώς

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ