Τον διπλασιασμό των επενδύσεων στον τομέα των πάρκων και των θέρετρων της σε 60 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια σχεδιάζει η Walt Disney Co.

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής θεματικών πάρκων στον κόσμο δήλωσε ότι διαθέτει πάνω από 1.000 στρέμματα γης που θα μπορούσε να αναπτύξει και επικαλέστηκε τα αυξημένα κέρδη που έχει δει τα τελευταία χρόνια από τις επενδύσεις σε βόλτες, κρουαζιερόπλοια και άλλα αξιοθέατα που συνδέονται με τις ταινίες και τους χαρακτήρες της, σύμφωνα με την κατάθεση της Τρίτης.

Η Disney δήλωσε ότι έχει δει αύξηση ρεκόρ στις δαπάνες των πελατών της στα πάρκα τα τελευταία δύο χρόνια και σημαντική μείωση στον αριθμό των εισιτηρίων που πωλεί με έκπτωση, σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία.

Η αγορά ωστόσο αντέδρασε αρνητικά στην είδηση, με τις μετοχές της Disney να υποχωρούν κατά 3,25% στα 82,26 δολάρια στις 10:15 π.μ. στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εταιρεία διοργανώνει τριήμερη σειρά εκδηλώσεων για τους αναλυτές της Wall Street στο θέρετρό της Walt Disney World. Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα, περιλαμβάνει ξεναγήσεις στα θεματικά πάρκα καθώς και στο νεότερο κρουαζιερόπλοιο της, το Disney Wish. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί παρουσιάσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο Μπομπ Ίγκερ, τον πρόεδρο του ESPN Τζίμι Πιτάρο και τον επικεφαλής των θεματικών πάρκων Τζος Ντ’ Αμάρο.

Η ανταγωνίστρια Comcast Corp. έχει επίσης επενδύσει στην επιχείρηση θεματικών πάρκων Universal Studios με μικρότερα αξιοθέατα που σχεδιάζονται στο Τέξας και τη Νεβάδα και ένα γιγαντιαίο νέο θέρετρο που κατασκευάζεται στο Ορλάντο.

Η Disney παλεύει με τις σεισμικές αλλαγές στον τομέα της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, καθώς οι καταναλωτές παρακολουθούν όλο και περισσότερα προγράμματα σε υπηρεσίες streaming και όχι στην παραδοσιακή τηλεόραση και στους κινηματογράφους. Ο Iger έχει δηλώσει ότι η εταιρεία μπορεί να πουλήσει παραδοσιακά κανάλια όπως το ABC και ότι αναζητά στρατηγικό εταίρο στο ESPN.

Ο Ίγκερ επέστρεψε στη διοίκηση της εταιρείας τον Νοέμβριο, αφού το διοικητικό συμβούλιο απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο Μπομπ Τσάπεκ. Οι μετοχές της Disney διαπραγματεύονταν πρόσφατα σε χαμηλά εννέα ετών.

Ξεχωριστά, η Warner Music Group ανακοίνωσε ότι προσέλαβε το επί σειρά ετών οικονομικό στέλεχος της Disney, Bryan Castellani, για να γίνει ο νέος οικονομικός διευθυντής της.

Διαβάστε ακόμη

Ποιοι ωφελούνται από το «πακέτο» των €2,5 δισ. της ΔΕΘ – Πότε και πόσα θα πάρουν

Λεωφορεία: Στάση εργασίας την Πέμπτη 21/9 – Ποιες ώρες ακινητοποιούνται

Ελλάκτωρ: Προ των πυλών η πώληση του Smart Park της REDS

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ