Η Ελίζαμπεθ Χολμς καλείται να παρουσιαστεί κανονικά στη φυλακή αργότερα μέσα στον μήνα, όπως ήταν προγραμματισμένο, καθώς η αίτησή της να μείνει ελεύθερη με εγγύηση μέχρι την εκδίκαση της έφεσής της ενάντια στην καταδίκη της για απάτη δεν έγινε δεκτή από τη αμερικανική Δικαιοσύνη, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η απόφαση ελήφθη τη Δευτέρα από τον Αμερικανό ομοσπονδιακό δικαστή Έντουαρντ Νταβίλα στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια και είναι η τελευταία του όσον αφορά την υπόθεση, την οποία χειρίζεται από το 2018, όταν και ασκήθηκε δίωξη στην πρώην επιχειρηματία. Ο δικαστής Νταβίλα προήδρευσε του δικαστηρίου το οποίο δίκασε την ιδρύτρια της Theranos για τέσσερις μήνες το 2021 και την καταδίκασε τελικώς σε 11 και πλέον χρόνια κάθειρξης για απάτη σε βάρος επενδυτών στο πλαίσιο της δραστηριότητας της νεοφυούς επιχείρησης αναλύσεων αίματος.

Ειδικοί στο νομικό πεδίο είχαν ήδη αναφέρει ότι η προσπάθειά της να μείνει ελεύθερη μέχρι την έφεση, μια διαδικασία η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει έως δύο χρόνια, ήταν δύσκολο να έχει επιτυχία. Η Χολμς θα προχωρήσει σε ακόμη μία αίτηση να παραμείνει ελεύθερη, αυτή τη φορά προς το ομοσπονδιακό εφετείο, από το οποίο ζητεί εξάλλου και την ανατροπή της καταδίκης της.

Ο Νταβίλα έκρινε ότι ακόμη και αν η Χολμς κομίσει στο εφετείο αποδείξεις που να ανατρέπουν στοιχεία για την ακρίβεια και την αξιοπιστία της τεχνολογίας της Theranos, η ίδια εξαπάτησε με τόσο διαφορετικούς τρόπους τους επενδυτές που είναι απίθανο να ανατραπούν εν συνόλω στη νέα δίκη.

Η Χολμς χρησιμοποίησε ως επιχείρημα για το αίτημά της ότι έχει δύο μικρά παιδιά, καθώς και ότι εργάζεται επάνω σε νέες εφευρέσεις.

Η καταδικασμένη σε πρώτο βαθμό είχε αγοράσει προ καιρού εισιτήριο χωρίς επιστροφή για το Μεξικό, γεγονός που «μέτρησε», καθώς θεωρήθηκε ότι συνιστά κίνδυνο διαφυγής.

Διαβάστε ακόμη

Πώς θα επηρεάσουν το δολάριο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ (γράφημα)

Βιλερουά Ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Κίνδυνος να παγιωθεί ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη

Οι πτωτικές τάσεις των τιμών της ενέργειας δίνουν «ανάσα» στους καταναλωτές (πίνακες)