Η πτώση την οποία κατέγραψαν οι αμερικανικές αγορές παρά τα θετικά εταιρικά στοιχεία της Nvidia υποδεικνύει πως το ράλι έχει πια τελειώσει και πρόκειται να οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των μετοχών, σύμφωνα με τον γνωστό επενδυτή της Morgan Stanley, Μάικλ Γουίλσον. 

Ο Γουίλσον ο οποίος πρόσφατα παραδέχτηκε πως ήταν υπερβολικά απαισιόδοξος όσον αφορά τις εκτιμήσεις του για το 2023, ανέφερε πως η γενικότερη αντίδραση των επενδυτών μετά από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Nvidia αποτέλεσε την καλύτερη ένδειξη της επίτευξης ενός ζενίθ στην αγορά.

Σημειωτέον πως, ο S&P 500 ο οποίος ξεκίνησε τη συνεδρία σε υψηλά επίπεδα, κατέγραψε μείωση της τάξης του 1,4% την Πέμπτη, τη στιγμή που οι υψηλές αποδόσεις των ομολόγων αντιστάθμισαν οποιονδήποτε ενθουσιασμό για την τεχνητή νοημοσύνη.

«Οι αγορές επιτυγχάνουν νέο υψηλό μετά από καλά νέα και νέο χαμηλό μετά από άσχημα», ανέφερε ο Γουίλσον σε συνέντευξή του στο Bloomberg, προσθέτοντας πως «τα νέα της Nvidia ήταν εξαιρετικά, αλλά η έλλειψη ενθουσιασμού υποδεικνύει πως το ράλι έχει φτάσει στο τέλος του. Τώρα θα πρέπει να βρούμε κάτι άλλο για το οποίο θα πρέπει να ενθουσιαστούμε και δεν γνωρίζω τι θα είναι αυτό».

Οι αμερικανικές αγορές βρίσκονται ένα βήμα πριν από την πρώτη μηνιαία πτώση τους από τον Φεβρουάριο, τη στιγμή που οι επενδυτές ανησυχούν πως οι κεντρικές τράπεζες θα επιμείνουν στη συσφιγμένη νομισματική πολιτική τους για μεγαλύτερο από το αναμενόμενο χρονικό διάστημα. 

Παρόμοια είναι και η άποψη του αναλυτή της BofA, Μάικλ Χάρτνετ, o οποίος εκτιμά πως το ράλι το οποίο προκάλεσε ο ενθουσιασμός για την τεχνητή νοημοσύνη θα εξανεμιστεί το β’ εξάμηνο του 2023, τη στιγμή που τα υψηλά επιτόκια θα αρχίσουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην πραγματική οικονομία.

Η μετοχή της Nvidia κατέγραψε μερική πτώση πριν το άνοιγμα της Wall Street την Παρασκευή. Οι επενδυτές, σύμφωνα με τον αναλυτή της Interactive Brokers, Στιβ Σόσνικ, εκτιμούν πως η εταιρεία έχει, πια, μία εξισορροπημένη αξιολόγηση. 

Διαβάστε ακόμη

Ο Μητσοτάκης δίνει απαντήσεις για τις πυρκαγιές – Προαναγγέλλει «ενέσεις» στην πολιτική προστασία

Η δημοπρασία μιας Ferrari του ’62 – Θα σπάσει το ρεκόρ των 143 εκατ. δολαρίων της Mercedes του ’55;

“Η Νορβηγία της Αραβίας” – Η εμπειρία στην άγρια ακτογραμμή μιας χερσονήσου στο Ομάν

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ