Η Hermes International βγήκε αλώβητη από τα προβλήματα στην καταναλωτική αγορά της Κίνας, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2022 κατά 23%. Ισχυρή ήταν μάλιστα η ζήτηση για τσάντες Birkin, Kelly και άλλα δερμάτινα είδη υψηλής ποιότητας από… εύπορους καταναλωτές διεθνώς.

Αναλυτικά,οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 23% το τρίμηνο έως το τέλος Δεκεμβρίου σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ανέφερε η γαλλική εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 17%.

Οι πωλήσεις στο μεγαλύτερο τμήματα της, που περιλαμβάνει τα δερμάτινα είδη και τις διάσημες τσάντες Birkin, αυξήθηκαν κατά 25% κατά τη διάρκεια της περιόδου, ξεπερνώντας επίσης τις εκτιμήσεις. Η ανάπτυξη εκτόξευσε τις πωλήσεις της Hermes στο ρεκόρ των 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (12,3 δισεκατομμύρια δολάρια) για το 2022, από 8,98 δισεκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο έτος. Τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά έσοδα για το έτος ξεπέρασαν επίσης τις προβλέψεις.

Τα αποτελέσματα της Hermes ήρθαν παρά το πλήγμα στις καταναλωτικές δαπάνες στην Κίνα, όπου η πανδημία κράτησε αγοραστές και εργαζόμενους στο σπίτι. Ορισμένοι όμιλοι πολυτελείας, όπως ο ιδιοκτήτης της Gucci Kering SA, δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα, ενώ οι πωλήσεις της Hermes στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά περίπου 25%. Οι μετοχές της Hermes έχουν ενισχυθεί κατά 20% περίπου φέτος.

Η εταιρεία θα επιβραβεύσει με ένα σημαντικό μπόνους ύψους 4.000 ευρώ όλους τους υπαλλήλους της , όπως ανακοίνωσε ο εκτελεστικός Axel Dumas.

Τον Ιανουάριο, η Hermes πραγματοποίησε αυξήσεις των τιμών των προϊόντων της κατά 8% στη Γαλλία και κατά μέσο όρο 7% παγκοσμίως, είπε ο Dumas.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλό 17 μηνών το φυσικό αέριο – Κάτω των 50 ευρώ η τιμή της μεγαβατώρας

Κρητικός: Θα προσβάλει το πρόστιμο ασκώντας κάθε ένδικο μέσο – Η ανακοίνωση

Γερμανία: Ακυρώνονται 2.300 πτήσεις – Απεργία σε 7 μεγάλα αεροδρόμια