search icon

Bloomberg

Η Alibaba εξαγοράζει το ένα τρίτο της Ant Financial, συμφερόντων Jack Ma

Από τότε που ξεκίνησε ως Alipay το 2004, η Ant Financial έχει εξελιχθεί σε ένα μεγαθήριο αξίας $150 δισεκατομμυρίων

Η Alibaba Group Holding Ltd. αγόρασε το ένα τρίτο της Ant Financial, του διαδικτυακού γίγαντα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Jack Ma, πέντε χρόνια μετά την πρόταση συμφωνίας που είχε κατατεθεί για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ αυτών των δύο γιγάντων του Διαδικτύου.

Η Alibaba, της οποίας ο Ma υπήρξε συνιδρυτής, απέκτησε πρόσφατα συμμετοχή κατά 33% στην Ant Financial, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την Τρίτη. Η Ant δεν θα χρειάζεται, πλέον να καταβάλει το 37,5% των προ φόρων κερδών στον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από τότε που ξεκίνησε ως Alipay το 2004, η Ant Financial έχει εξελιχθεί σε ένα μεγαθήριο αξίας $150 δισεκατομμυρίων που προσφέρει δάνεια χαμηλών ποσών, ασφάλιση, πιστωτική βελτίωση και το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό ταμείο της χώρας. Η εταιρεία αποκτά πλέον περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό μέσω συμφωνιών στην Ινδία και την Ταϊλάνδη, καθ ‘οδόν προς μια πιθανή αρχική δημόσια προσφορά. Μια επένδυση επεκτείνει τη σχέση της Alibaba με τον γίγαντα χρηματοδότησης μέσω του Διαδικτύου και θα μπορούσε να ενισχύσει τη δική της αποτίμηση, αν και πολλοί επενδυτές έχουν ήδη ενσωματώσει την αξία της Ant.

Η Alibaba είχε δικαίωμα στο 37,5% των προ φόρων κερδών της Ant Financial, με βάση μια συμφωνία που έπληξε την προετοιμασία της IPO του Alibaba για το 2014.

Αυτή η προηγούμενη συμφωνία διευθετήθηκε μετά από διαμάχη μεταξύ των Alibaba και Yahoo! Inc. το 2011. Την εποχή εκείνη, η Alibaba μεταβίβασε την Alipay σε οντότητα που ελέγχεται από τον Ma, αναφέροντας ανησυχίες ότι δεν θα επιτρέπεται να διεξάγεται επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα ενόσω υπόκειται σε ξένη ιδιοκτησία.

Exit mobile version