Όταν η Hasbro ευχαριστούσε την κυβέρνηση Τραμπ, τον Αύγουστο για την καθυστέρηση της επιβολής των νέων δασμών  στις εισαγωγές κινεζικών παιχνιδιών έως τις 15 Δεκεμβρίου, σίγουρα βιάστηκε να χαρεί.

Η μετοχή του μεγάλου κατασκευαστή παιχνιδιών υποχωρούσε έως και 18%, ενδοσυνεδριακά,  σήμερα,  Τρίτη, αφού ανέφερε τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο,  ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα που αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό στους δασμούς που δεν έχουν, ακόμη, επιβληθεί.

Το επίμαχο τρίμηνο για την Hasbro είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των εταιρειών στις ΗΠΑ  που, πλέον,  προειδοποιούν σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο εμπόριο λόγω της αψιμαχίας του προέδρου Τραμπ με την Κίνα.Η απειλή επιβολής δασμών είναι αυτή που επηρέασε τα αποτελέσματά μας για το τρίτο τρίμηνο, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Hasbro, προς τους αναλυτές. «Αξίζει να αναφέρουμε  ότι μόνο κατά το τρίτο τρίμηνο είδαμε πολλές διαφορετικές ημερομηνίες για την επιβολή τους.

Ο διαρκώς μεταβαλλόμενος χαρακτήρας της διαδικασίας παραδόσεων έχει προκαλέσει προβλήματα στην εταιρεία. Ετσι παραδόσεις εν΄όψει της ψριστουγεννιάτικης αγοράς που έπρεπε να γίνουν από τον Σεπτέμβριο, τώρα θα ολοκληρωθούν μόλις λιγότερο από δυο εβδομάδας πριν την εορταστική περίοδο.

Για παράδειγμα, ορισμένες εταιρείες λιανικού εμπορίου των ΗΠΑ οι οποίες έχουν παραγγείλει προϊόιντα από την Hasbro δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις παραλαβές τους. Κι αυτό γιατί όπως ανέφερε ο κατασκευαστής παιχνιδιών δεν ήταν δυνατόν να ξαναγράψουμε όλες τις  εντολές εγκαίρως, λίγο πριν την παράδοσή τους.

Η εταιρεία αναμένει συνεχιζόμενες διενέξεις και αυτό το τρίμηνο καθώς θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται δασμοί, εφόσον δεν έχει επιτευχθεί μέχρι τότε καμία εμπορική συμφωνία. Ο Goldner προσπάθησε να διασκεδάσει τοθυς προβληματισμούς των μετόχων και επενδυτών λέγοντας ότι θα περιορίσει κατά 50% τις προμήθειες από την Κίνα ως  το τέλος του 2020.

“Έχουμε ήδη επιτύχει να σχεδιάσουμε και να αρχίσουμε να πραγματοποιούμε παραγωγή σε νέες γεωγραφικές περιοχές συμπεριλαμβανομένων του Βιετνάμ, της Ινδίας και άλλων”, δήλωσε.Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Hasbro παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ημερήσια μεταβολή  από το 2015 σήμερα, Τρίτη . Η μετοχή παρουσίασε σωρευτική άνοδο 50% φέτος μέχρι το κλείσιμο της Δευτέρας, περισσότερο από το διπλάσιο του κέρδους του δείκτη S & P 500.