Ο CEO της Tesla Έλον Μασκ «ξεφορτώθηκε» μετοχές αξίας 5 δισ. δολαρίων της αυτοκινητοβιομηχανίας, λίγο μετά τη διεξαγωγή δημοσκόπησης στο Twitter για το αν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% του τεράστιου μεριδίου του στην εταιρεία.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μέχρι στιγμής έχει διαθέσει περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια μετοχές αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές την Τετάρτη. Ο Μασκ προχώρησε για πρώτη φορά έπειτα από 5 χρόνια σε πωλήσεις μετοχών.

Ο Μασκ, ο οποίος πραγματοποιεί συχνά αναρτήσεις στο Twitter και ασχολείται με αμφιλεγόμενα θέματα, δημιούργησε αναστάτωση στους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο με τη δημοσκόπηση για το αν θα έπρεπε να πουλήσει μέρος του μεριδίου του στην Tesla, την οποία συνέδεσε σε μια συζήτηση για το αν πληρώνουν οι εξαιρετικά πλούσιοι το μερίδιο πους τους αναλογεί σε φόρους.

«Θα συμμορφωθώ με τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης, όποια και εάν είναι», έγραψε τότε ο Musk. Το poll που πραγματοποίησε συγκέντρωσε 3,5 εκατ. ψήφους και σχεδόν το 58% τάχθηκε υπέρ της πώλησης των μετοχών.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι μετοχές της Tesla σημείωσαν πτώση περίπου 16% τις δύο επόμενες ημέρες, πριν ανακάμψουν την Τετάρτη.

Ωστόσο, τα έγγραφα των χρηματιστηριακών αρχών δείχνουν ότι η πώληση των μετοχών έγινε με βάση ένα προσυμφωνημένο σχέδιο που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο, δηλαδή πολύ νωρίτερα από το poll στο Twitter.

Ο 50άχρονος Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία σχεδόν 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Διαβάστε ακόμα:

Προς παράταση το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών

Χωρίς πρόσβαση σε φάρμακα οι Τούρκοι – Νέο βαρύ πλήγμα από την πτώση της λίρας

Οι ταχυδρόμοι και διανομείς των ΕΛΤΑ γίνονται ψηφιακοί – Στη μάχη του last mile